Mercator obdaril 2017 otrok v 17 slovenskih mestih

bozicek-merV Mercatorju letos vlada prav posebno praznično vzdušje. Odločili so se, da se bodo povezali s 17-imi lokalnimi skupnostmi in 17. decembra obdarili 2017 otrok v 17 slovenskih krajih. Da prižgejo iskrice v očeh otrokom, jih presenetijo z obiskom Božička in njegovega spremstva, jim priredijo otroško predstavo. Vse to na isti dan. Zraven so povabili še vrsto znanih osebnosti kot ambasadorje akcije in nastala je Mercatorjeva praznična karavana. Več kot 450 Mercatorjevih prostovoljk in prostovoljcev je zbiralo, pripravljalo in zavijalo darila za 2017 otrok. Paketke so na predvečer akcije pripravljali v Mercatorjevem logističnem centru, ob zori naslednjega dne pa je Mercatorjeva praznična karavana krenila na pot, da otrokom pripravijo veselo presenečenje in prijetno doživetje.

bozicek-mercMercatorjeva praznična karavana je šla v pet različnih smeri po Sloveniji. To je pomenilo 5 tovornjakov, 5 avtobusov, 5 Božičkov, 5 otroških predstav, 2017 daril in mnogo Mercatorjevih zaposlenih  ter podpornikov akcije, ki so se odpravili na 5 začrtanih poti. V Zasavju so obiskali Zagorje, Hrastnik, Trbovlje, na Gorenjskem Škofjo Loko, Jesenice, Radovljico in Tržič, na Dolenjskem Ribnico, Kočevje, Metliko in Črnomelj, na Štajerskem in v Prlekiji Ljutomer, Gornjo Radgono in Ptuj, na Primorskem pa Izolo, Ajdovščino in Postojno.

Praznično karavano je širša javnost lahko podprla tudi prek družabnih omrežij, saj so na Facebooku celotno akcijo lahko štiri ure spremljali v živo. Iz improviziranega prazničnega studia v Mercator centru Šiška je Vid Valič z gosti povezoval poročanje iz krajev, ki jih je obiskala karavana. V studio so se z različnih mest oglašali Miha Brajnik, Tin Vodopivec, Peter Kauzer, Franci Kek, Trkaj, Katja Tratnik, Rado Mulej, Uroš Bitenc, Tim Kores – Kori, Tilen Grah, Žana, Toni Gašperič in Vesna Malnar Memedovič.

bozicek-mercatV studiu pa so se kot podporniki akcije oglasili:  Alya, Neisha, Jernej Damjan, Gorazd Žilavec, Werner, pevka Lara, Pici in Pero, Saša Pavlin Stošič, Omar Naber, Eva Černe, Nuška Drašček, Mario Čulibrk, Filip in Blaž (F&B Acrobatics), Jean Frbežar, Tomaž Čop, Alenka Bikar, Alenka Košir, Luka Korenčič, Anže Škrube, Maraaya, Klemen Bunderla, Uroš Smolej, plesalci Plesnega Mesta, Špela Grošelj in Jože Robežnik. Mnogi znani Slovenci so svoje dobre želje tudi posneli in jih poslali v studio. Mercatorjeva karavana je tako sprožila pravi val odobravanja, saj je v enem tednu zabeležila kar milijonski doseg na svojem Facebook profilu. To pa še ni vse. Vsak posameznik, ki je podprl akcijo in vsebino delil po družabnih omrežjih, je s tem prižgal lučko za dobro popotnico otrokom, ki se bodo rodili 1. 1. 2017. Za vsako lučko je Mercator dodal pleničko, torej dobijo rojeni na prvi dan v letu Lumpi pleničke za vse leto. V zraku je bilo torej tisto pravo praznično vzdušje, ko s toplino ustvarjamo bližino.

Viktorija Radojević, direktorica marketinga in razvoja v Mercatorju, je o praznični karavani povedala: “Gre predvsem za povezovanje ljudi, ki želijo nekaj narediti. Preseči smo želeli zgolj kupovanje daril, čeprav smo trgovci, in se ob praznikih vrniti k pravemu obdarovanju. Pri tem je najpomembnejša energija, čas, ki ga nameniš drugemu in skupno doživetje. Delček prazničnega vzdušja smo želeli soustvariti tudi v drugih krajih po Sloveniji in pripraviti otrokom presenečenje, predvsem pa se družiti in veseliti z njimi. Njihovi nasmehi so bili darilo za nas.”

bozicek-mercator

Foto: Marko Delbello Ocepek

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si