Misel dneva: želite živeti življenje zase ali za druge?

image1

Ljudje smo si kar zakomplicirali življenje … Ves čas se primerjamo in tekmujemo: v službi, med prijatelji in to je zelo prisotno tudi v partnerskem odnosu. Vsak od nas želi dokazati svoj prav in ves čas gledamo in smo na preži, se sprašujemo, kaj je prav in kaj narobe. V tem nenehnem prilagajanju in želji po ugajanju se posamezniki popolnoma izgubijo. Pride do trenutka, ko več ne vedo, kaj si sploh želijo, kaj jih osrečuje, kdo sploh so.

Zato se vprašajte: želite živeti življenje zase ali za druge? Kar je skregano z vso logiko … Celo življenje se trudite osrečiti druge in si želite dobiti njihovo potrditev … In tudi, ko jo dobite, vas to ne osreči, vedno več zahtevate od sebe, vedno več si želite doseči, nikoli ni dovolj.

Zato: začnite se spraševati, kaj vi potrebujete v danem trenutku, kaj vas osrečuje. Poskušajte najti ljubezen in sprejemanje znotraj sebe. Se osvoboditi vseh teh prepričanj družbe, ki vam, če ste iskreni sami do sebe, do sedaj niso prinesla sreče, kvečjemu dvom v samega sebe, svoje lastne sposobnosti in občutke manjvrednosti.

Torej: Kako to storim? Kako najdem ljubezen in sprejemanje v samem sebi? Tako, da ste zvesti sebi, svojim lastnim potrebam, da ste bolj nežni do sebe, se večkrat pohvalite, si vzamete čas za razvajanje in počitek. Mediterate, hodite v naravo, počnete stvari zase.

Bodite to, kar ste, pogumni (da vzamete stvari v svoje roke in gradite stvari po svoje, potrebujete veliko poguma) in svobodni (brez toksičnih prepričanj, brez vam škodljivih vzorcev delovanja) ♥

Vaša Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si