Mnenje strokovnjakov in zvezdnic: 3 stvari, ki ne smejo manjkati v vaši omari

Poleg Hermèsovih torb in Louboutinovih salonarjev so omare zvezdnic, kot so Rachel Zoe, Mandy Moore in Emma Roberts, organizirane in napolnjene s precej preprostimi in cenovno dostopnimi predmeti. Ključ je v nepogrešljivosti in uporabnosti. Pa začnimo …

 

Nekaj ​​malega prostora za dihanje in nekaj kotičkov za preudarno razporeditev stvari je tisto, kar potrebujete za videz urejenih omar po vzoru zvezdnic. Avtorja knjige The Home Edit: A Guide to Organizing and Realizing Your House Goals, Clea Shearer in Joanne Teplin, sta delila ultimativne nasvete, ki vam bodo pomagali pri naslednjem organiziranju domače garderobne omare.

 

1. Obešalniki

“Enotni obešalniki so najpomembnejše, kar potrebujemo v vsaki omari,” pove soavtorica Joanna za revijo InStyle. Poleg obešalnikov pa si glede na svoje potrebe omislite tudi lične košare in koše, zložljive škatle za čevlje in dodatke ter minimalistične predalnike. Bistveno je, da ostane čim več stvari očem (urejeno) skritih, vidne pa naj bodo zložene in pospravljene.

 

2. Košare za shranjevanje

“V omari potrebujete nekaj prostora za shranjevalne košare, tudi če imate vgrajene predale,” pravi Joanna. “Predali v omari so navadno narejeni za manjše stvari in dodatke, kot so nogavice, spodnje perilo in nedrčki.” Avtorja predlagata košare za shranjevanje tistih oblačil, ki jih uporabljamo le v določenem letnem času, kot so šal in pleteni jopiči.

 

3. Prozorni koši in predali

Razmišljate o nakupu prozornih, transparentnih košev in/ali predalov? Ideja je vsekakor odlična, vendar vanje shranjujte le tiste med seboj podobne predmete, ki jih lahko lepo zložite in uredite. Pravilo je, da so stvari pospravljene in ne povzročajo kaosa.

 

Naj vas pri naslednjem pospravljanju in organiziranju ne zgolj garderobnih omar, temveč celotnega stanovanja vodi pravilo 80/20. Vaš bivalni prostor naj bo zapolnjen le 80 %, preostalo površino stanovanja pa predstavljajo prazni kotički, zaradi katerih boste v vašem domu lažje zadihali in se počutili bolje.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si