Mobilnik kot navdih za zajtrk, kosilo in posladek

Ne samo kuharski navdušenci, tudi jedci ob fotografijah Urške Fartelj, ustvarjalke kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, vsakič globoko vzdihnemo, brbončice pa nam hipno oživijo.

Urška ustvarja čudovite jedi, vedno pa jih nadgradi še z izjemnimi fotografijami, ki kar kličejo po grižljajih. Pa ste vedeli, da Urška večino fotografij naredi s svojim telefonom Huawei P20pro? Ta zapeljivec v barvi somraka je dobil tudi “brata” in sicer dvookega P20, katerega leče so prav tako nastale v sodelovanju z legendarno Leico. In prav barva somraka je Urško navdihnila za pripravo poslastic, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Zdrav zajtrk …
… je nekaj, kar nihče ne bi smel izpustiti iz jutranje rutine. Če je zraven še paša za oči, smo zadeli terno. Kaj pravite na grški jogurt z gozdnimi sadeži, oreščki in kosmiči? Če imate tudi vi, kot Urška, nekaj umetniške žilice, pa nastane obrok, ki ga najprej pojemo z očmi in nato še z veliko žlico.

Lahko zelenjavno kosilo
Vodo zavremo, solimo, dodamo žlico olivnega olja, kus kus in odstavimo. Pokrijemo s pokrovko in počakamo 5 minut, da se kus kus poduši. Nato vmešamo maslo in ga z vilico razdrobimo. Jajčevce, šalotko in artičoke popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici. Po pečenih jajčevcih stremo česen z malo olivnega olja.

Sladek zaključek: panakota
Potrebujete:
9 dcl sladke smetane
12 lističev želatine
300 g bele čokolade
sadje (robide, maline, borovnice, jagode)

Postopek:
Želatino namočite v mrzli vodi, ožemite in jo dodajte smetani, ki ste jo prej zavreli in odstavili. Dobro premešajte, da se želatina stopi, nato vmešajte še nalomljeno čokolado.
Sadju dodajte malce sladkorja in ga skuhajte, da spusti barvo. Osnovno še neobarvano panakoto razdelite v več posodic, ki jim dodajate sadni sok, da se vsebina obarva. Za finale v kozarce, kjer boste panakoto postregli, nalijete 1 cm obarvane panakote in sicer postopoma. Vsakokrat, ko dodate plast, postavite kozarček za nekaj minut v zamrzovalnik, da se vsebina ohladi, nato nadaljujete postopek, dokler ne nalijete vseh barvnih plasti.

Pa dober tek!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si