Močan zaveznik negovane kože, s katerim Instagramovih filtrov ne boste več potrebovali

Vitamin C je zaradi svojega potenciala, da zavira staranje, postal zvezda kozmetične industrije, njegovo učinkovitost pa potrjujejo tudi dermatologi!

 

Če iščete močnega zaveznika v boju za ohranjanje mladostnega duha in videza, ga boste gotovo našli v vitaminu C! Čeprav ob njegovi omembi mnogi najprej pomislijo na limono, stisnjeno v skodelico čaja, je razpon pozitivnih učinkov ob redni uporabi tega antioksidanta veliko širši. Zmanjšuje stres, krepi imunost in je zelo učinkovit tudi pri negi kože. Ravno zato je postal priljubljena sestavina sodobnih eliksirjev mladosti, ki prihajajo iz laboratorijev vodilnih kozmetičnih podjetij.

 

 

Za razumevanje prednosti, ki jih ima askorbinska kislina oziroma vitamin C za kožo, moramo najprej vedeti, kaj ruši ravnovesje njenih naravnih sestavin in povzroča prezgodnje staranje.

Povzročitelji razgradnje kolagena, elastina in hialurona – glavnih naravnih adutov kože, so prosti radikali, ki nastanejo ob prekinitvi kemijskih vezi na celični ravni. Nepretrgano, zahrbtno delovanje zunanjih dejavnikov vodi v povečano „proizvodnjo“ prostih radikalov, kar se v našem odsevu v ogledalu odraža v obliki zmanjšanja tonusa in elastičnosti kože ter pojava neželenih gub in madežev.

Dejavniki, ki spodbujajo nastajanje škodljivih in nestabilnih molekul so številni in vsakodnevni – stres, UV-sevanje, onesnažen zrak in tobačni dim, celo slaba prehrana, pojasnjujejo dermatologi. Ko ti dejavniki napadejo kožo na obrazu, na pomoč priskočijo antioksidanti, v prvi bojni vrsti pa izstopa prav vitamin C.

 

 

Neposredno in učinkovito nevtralizira proste radikale in preprečuje njihovo škodljivo delovanje na koži. Posledično znaki prezgodnjega staranja kože – izguba čvrstosti, pojav gub, madežev in pigmentacije – izginejo ali se preprečijo, če pravočasno začnemo z vsakodnevno uporabo.

Ali to pomeni, da več kot vitamina C v najbolj čisti obliki nanesemo na kožo, bolj zdrava in pomlajena bo? Žal ne! Ravno tukaj nastane težava, saj je treba s to močno sestavino proti staranju ravnati previdno.

Če ne veste, ali bi se odločili za kremo ali serum: obe formulaciji učinkoviti, toda serumi so bogatejši s koncentriranimi učinkovinami, zato hitreje dosežejo svoj polni učinek.

Morda se vam zdi, da gre za preveč stvari, za katere morate skrbeti, toda sledi dobra novica: La Roche-Posay ponuja edinstven izdelek, ki ustreza zgoraj omenjenim standardom vrhunske nege obraza, je primeren za najrazličnejše tipe kože in temelji na zvezdi kozmetične industrije in tega besedila – vitaminu C.

Gre za Pure vitamin C10 serum – obnavljajoči serum proti staranju kože z visoko koncentracijo čistega vitamina C, ki je sedaj na voljo tudi na našem trgu. Strokovnjaki in uporabniki poudarjajo, da je koža po uporabi občutno mehkejša, navlažena in sijoča, tanke črte pa se opazno zmanjšajo.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si