Nova pravila minimalizma

Tibi,  znamka ki postavlja nova pravila minimalizma, razbija mite o barvnih kombinacijah in vsakič znova preseneča s svojimi minimalističnimi, a hkrati tako zelo udarnimi in inovativnimi modnimi kosi.

Kot pravi ustanoviteljica znamke, Amy Smilovic, je bila moda vedno njena prva ljubezen in strast, predvsem pa jo je od nekdaj zanimal in navdihoval ta poseben občutek, kako se ženske počutijo v oblačilih, ki jih nosijo. Vendar pa ji je šele selitev v Hong Kong in odmik od vsega poznanega, dala svobodo za začetek nečesa novega. Zaradi takratnje popularnosti “contemporary” ali cenovno bolj dostopna mode je bil njen začetek sicer nekoliko drugačen od prvotne ideje, a se je kmalu vrnila k svoji prvi viziji o izjemno preprosti, čisti liniji s pridihom feminilnosti in modernosti, ki sta ji poleg minimalizma pri dizajnu najbolj pomembni.

Ime “Tibi” v resnici prihaja od imena babice Amyjine prijateljice, s katero je začela svojo ustvarjalno pot, hkrati pa se popolno ujema z  identiteto znamke, torej je preprosto, minimalistično in lahkotno. Posebno vrednost znamki zagotovo daje Amyjina ideologija in proces oblikovanja pri katerem se ne ozira na mnenja drugih in zahteve trga, temveč ima v mislih vedno ženske- kaj rade nosijo in v čem se dobro počutijo.

Tibi ženska je zelo aktivna. Je zelo radovedna in se želi v oblačilih ki jih nosi počutiti moderno, novo in živo. Ko gre za kupovanje oblačil je izjemno pametna in praktična,  zanjo je zelo pomembno, da so stvari ki jih kupi uporabne, torej da jih bo veliko nosila, hkrati pa da so ji zelo všeč in se v njih počuti mlado, moderno in preprosto kul!

Tako je, ko je govora o dizajnu in znamki sami po sebi, Amyjina ključna filozofija ostati preprosto in moderno, a hkrati ravno prav zanimivo in drugačno z neverjetnim pudarkom na detajlih, pa naj so to skriti žepi, način kako lahko nekaj zavežeš ali odstraniš. S svojim dizajnom nenehno testira in premika meje, hkrati pa nikoli ne išče popolnosti in perfekcionizma, pri čemer pomembno vlogo vedno igrajo barve, ki popolno zaokrožijo zgodbo nove kolekcije.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si