Modna zgodba: Vintage Getaway

Tjaša Gračner je pred 6 leti skupaj s prijateljicami v sklopu projekta Vintage Vikend v Slovenijo pripeljala trend vintage mode in sejme, na katerih smo vedno lahko kupili kakšen dober ali unikaten kos. Zadnje leto pa modna navdušenka skupaj s soprogom, Tonijem Matuslovićem, živi na Hrvaškem, kjer vodita projekt Vintage Getaway in osveščata ljudi o pomenu ponovne uporabe oblačil in predmetov.

Ker so tudi letos modne smernice obarvane v retro odtenke, sta sklenila pripraviti modno zgodbo z originalnimi oblačili in modnimi odatki iz 60., 70. in 80. let prejšnjega stoletja. Povezala sta se z nadvse talentirano reško fotografinjo, Majo Fristacky, ki jima je pomagala uresničiti  vizijo.

Vintage Getaway
Letošnjo jesen in zimo bomo pričakali v krojih in vzorcih, ki spominjajo na pretekla desetletja. Prizori iz modnih brvi, izložb in ulic vsekakor bolj spominjajo na leto 1975 kot na 2015. Prav zato so pri znamki Vintage Getaway, ki promovira ponovno nošenje oblačil in modnih dodatkov iz prejšnjega stoletja, sklenili podati roko reški fotografinji Maji Fristacky in skupaj z njo ustvarili modno zgodbo o odraščanju, lepoti in ženskosti … odeto v brezčasna oblačila, barve in vzorce iz konca 60ih in začetka 70ih let prejšnjega stoletja. Pri Vintage Getawayu pravijo, da so vintage oblačila tisti ščepec, ki začini garderobo, ji doda individualnost ter loči od uniformirane množice. Nošenje rabljenih oblačil je tudi način, kako poskrbeti za okolje, hkrati pa skočiti v neko elegantnejše modno obdobje. Maja Fristacky je fotografinja, ki svoj navdih išče v glasbi in filmih ter v svoja dela vedno vpelje malo retro pridiha.

[sliderpro id=”541″]

 

Foto: Foto Fristacky
Oblačila in modni dodatki: Vintage Getaway
Make up: Maja Fristacky
Styling: Tjaša Gračner
Tekst: Tjaša Gračner

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si