Na kavi s Kofetarico Ivane Kobilce

LOKA_1Poznate jo …. Svežo, aromatično Loka kavo, ki je že več kot 45 let del družabnih in tistih, samo vaših omamno dišečih trenutkov. Plemenito črnino, ki drami naša jutra in navdihuje naše dni. Sedaj v prenovljeni embalaži.

Kofetarica Ivane Kobilce, ikona slovenske umetnosti, ki s toplim nasmeškom uživa ob kavi v sveže prenovljeni Narodni galeriji, še vedno ostaja glavna inspiracija Loka kave. Ker je tudi obred pitja kave svojevrstna umetnost, Loka kava še naprej ostaja zvesta tej brezčasni ženski ikoni. K njej se vrača s prenovljeno embalažo, ki jo krasi risana reprodukcija izpod mojstrskih rok Nenada Cizla in tako uspešno nadaljuje izročilo slovenske likovne umetnosti.

Prisluhnimo drobnim skrivnostim kofetkanja, ki nam jih šepeta Kofetarica …

Za pravo kofetarico se dan prevesi v danes šele s skodelico Loka kave, ki že navsezgodaj na obraz nariše prijeten nasmeh in skrivnosten pomežik.
Kuhinjske omare kofetaric so vedno dobro založene s kavo. Zanjo in za vse napovedane in manj napovedane goste. Čas za kavo je poseben čas, ko se zavita v svežo aromo domačnosti sama ali s prijateljicami posveča le pomembnim življenjskim rečem.
Vsaka gostoljubna kofetarica ima svojo skrivnost pri kuhanju kave, a splošna resnica je, da se vode med pripravo ne sladka. Prava kofetarica sladkor doda kar v svojo najljubšo skodelico, ki pa ni vedno najlepša. Včasih je od vsakodnevne uporabe cvetlični vzorec na šalici že skoraj čisto zabrisan, a kljub temu zaradi svoje edinstvenosti ostaja pomemben element najljubšega jutranjega rituala.

LOKA_4
Za prijateljico se kuha kavo z odprtimi ušesi. Kavo, ki prekipi, se namreč pobriše, vsaka preslišana podrobnost pa se ne oprosti kar tako. Za dragega se kavo pripravi tako, da se jo najprej skuha, nato pa počaka, da se v šalico ujame še nekaj ljubezni. Za mamo se kava pripravi s kančkom treme, saj je mama edina oseba, ki obred pozna do vsake podrobnosti in bo opazila še tako majhno pomanjkljivost.

LOKA_nas
Nova embalaža Loka kave spoštuje njeno zlato identiteto, ki sega v leto 1963, ko je podjetje Loka, d. d. začelo pražiti kavo. Hkrati pluje novim časom naproti z žlahtno modrino, ki odpira oči, prebuja um in srce. Loka kava s svojo novo podobo vabi k pitju kave, k vsakdanjim ritualom, užitku, druženju ob kavi ali pa trenutkom, ko želimo biti v miru omamljeni z njenim vonjem in okusom.

Obožuje pa jo seveda tudi GRAZIA, ki si težko predstavlja svoja jutra brez skodelice dišeče kave Loka!

Vabljeni, da obiščete tudi spletno stran www.lokakava.si in na Facebooku sledite profilu Loka kava.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si