Na mariborskem festivalu LENT se obeta funk rock eksplozija z bandom Razpad Sistema!

Naslovnico julijske številke revije GRAZIA krasi pevka Senidah – diva pred mikrofonom in pred objektivom, ki osvaja tako glasbeno kot modno sceno. S pričetkom poletja pa ne prihajajo le novi modni trendi, temveč tudi mnogi glasbeni festivali. Eden izmed njih je tudi festival LENT v Mariboru. GRAZIA je tik pred vajami za LENT-ov »špil«, kot mu pravijo Mariborčani, ujela funk rock band Razpad Sistema. Na KMŠ odru se 23. 6. ob 21:30 obeta prava rock eksplozija!

Oder so si že delili s svojimi idoli, rock skupino Dan D, prišli v finale tekmovanja mladih slovenskih bandov Špil-liga 2022, s svojo glasbo pa so prepričali tudi mlade mariborske žurerje v Štuku, na festivalu Šourock 2023. Kot pravijo, jih pri glasbenem ustvarjanju vodi misel »Samo, da je muzika!«. Nedavno so izdali svoj prvi single z naslovom Pot Do Neba, trenutno pa snemajo svoj debitanski album. Njihovo poletje bo polno koncertov, že to nedeljo pa jih lahko ujamete na mariborskem festivalu LENT. »Lahko pričakujete en res super koncert! Potrudili se bomo, da publika začuti to, kar na odru čutimo mi – rock energija bo na vrhuncu! Zagotovo ne bo nihče zaspal. Slišali boste naše avtorske komade in pa tudi priredbe znanih slovenskih pesmi.« Tik preden pa mladi rockerji stopijo na oder, imajo prav posebno rutino. »En od nas najprej vzklikne »Razpad«, nato drugi »Česa?«, na koncu pa vsi skupaj »Sistema« in dvignemo roke v zrak! Potem se špil lahko zares začne.«

Razpad sistema so s svojo energijo, strastjo in edinstvenim glasbenim stilom hitro osvojili srca ljubiteljev rocka. Naj živi slovenska glasba, naj živijo mladi rockerji!

Foto: osebni arhiv Razpad Sistema

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si