Na obisku v prvi slovenski KFC restavraciji

Najokusnejši sveži piščanec na svetu, ki temelji na 70 let starem originalnem receptu.

 

10. januarja so predstavniki KFC v družbi slovenskih novinarjev in vabljenih gostov preizkusili najbolj sveže jedi prve KFC restavracije v Sloveniji, ki se nahaja na avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod, na odseku Šentilj–Maribor, v bližini meje z Avstrijo. Boštjan Klun je goste ponesel v zgodbo legendarnega Colonela Harlanda Davida Sandersa in jim razkril skrivnosti KFC kuhinje, tj. način priprave najbolj svežega in okusnega piščanca na svetu. Na druženju je toplo dobrodošlico KFC-ju zaželel tudi župan Občine Pesnica, g. Venčeslav Senekovič.

 

Boštjan Klun nas je popeljal skozi medijsko pokušino v KFC restavraciji.

 

Regionalni direktor AmRest odgovoren za slovenski in hrvaški trg Istvan Kormendi je ob medijski pokušini povedal: “KFC Dobrenje je naša prva restavracija v Sloveniji, zagotovo pa načrtujemo širitev tudi na druge lokacije. Cilj je vsekakor postati prva izbira Slovencev za priložnostne obroke s sveže paniranim, hrustljavim piščancem.”
V nadaljevanju je potrdil, da je KFC v lokalnem okolju odprl kar 35 novih delovnih mest, obenem pa si želijo plodnega sodelovanja z lokalno skupnostjo: “AmRest je največji upravljavec restavracij v Srednji in Vzhodni Evropi, v Sloveniji pa smo prevzeli vlogo ekskluzivnega distributerja za KFC restavracije. V svojem portfelju trenutno beležimo 1500 restavracij s hitro prehrano, restavracij za priložnostno prehranjevanje in kavarn, od Španije pa vse do Kitajske. V tem oziru verjamemo, da je še veliko prostora za širitev tudi v Sloveniji.”

Pokušina KFC dobrot je bila izjemno dobro obiskana.

 

Gostje so z zanimanjem prisluhnili tudi zgodbi Colonela Sandersa, ki je ob odprtju svoje prve majhne restavracije imel zgolj svoj edinstveni recept in vero v uspeh. Boštjan Klun je doživeto predstavil čare priprave najokusnejšega svežega piščanca na svetu, ki temelji na 70 let starem originalnem receptu. V povsem sveži restavraciji so tako gostje preverili, kako v KFC kuhinji poteka priprava najznačilnejših KFC jedi, med drugim piščanca Kentucky, hrustljavih perutničk Hot & Spicy Wings ali sendviča Zinger, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje. Na lastne oči so se lahko prepričali v svežino KFC sestavin, kjer piščančje meso dobavljajo v restavracije od 2- do 3-krat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji. Sledila je le še degustacija hrustljavega piščanca, postreženega v ikonični KFC košari.

 

V zaodrju najbolj sveže KFC kuhinje.

 

*KFC restavracijo lahko obiščete vsak dan med 08.00 in 22.00, v nedeljo med 12.00 in 20.00. Odpiralni čas med prazniki preverite na spletni strani.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si