Na silvestrovo v Prešernovo gledališče

Takole žaluje Žalujoča družina … (foto: Jaka Babnik).

 

Privoščite si malo drugačen zadnji večer v letu in obiščite kranjsko Prešernovo gledališče ter si oglejte komedijo Branislava Nušića Žalujoča družina.

Predstava Žalujoča družina, nastala v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega ljudskega gledališča Celje, je postala prava uspešnica. Doživela je že več kot 50 ponovitev, uvrščena pa je bila tudi na več gledaliških festivalov. Tudi igralci so iz obeh gledaliških ansamblov, kranjskega in celjskega; med njimi so Peter Musevski, Darja Reichman, Borut Veselko, Aljoša Ternovšek in Blaž Setnikar iz Kranja ter Aljoša Koltak, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Barbara Medvešček in Liza Marija Grašič iz Celja. Režiser Igor Vuk Torbica je za to postavitev Žalostne družine na Dnevih komedije 2017 prejel nagrado žlahtni režiser.
Odlična igralska zasedba in domiselna režija prinašajo duhovito, pa tudi strupeno in večno aktualno komedijo. Čeprav jo je pred več kot 80 leti napisal srbski avtor, je tudi tukaj in zdaj še kako živa tematika družinske bitke za dediščino. Nekateri pravijo, da gre za slovenski “nacionalni šport”, vsekakor pa se v tej komediji Slovenci zlahka prepoznamo.
Silvestrska predstava Žalujoča družina bo v Prešernovem gledališču v nedeljo, 31. decembra, ob 19. uri. 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si