Na tem naslovu me najdete v naslednjih nekaj urah!

Pogrešate odkrivanje novih mest, potovanja in sprehodov med galerijskimi stenami? GRAZIA ima še en zanimiv namig, kje lahko kulturno preživite današnje dopoldne, v kolikor vam družina (ali delo od doma) to dopušča(-jo). 

Nehali smo že šteti dneve, ki smo jih preživeli v samoizolaciji, prav tako število serij, ki smo jih že pogledali na Netflixu, zaključili tri on-line tečaje in začeli raziskovati, kje bi lahko našli stik s tistim, kar skoraj najbolj pogrešamo – umetnostjo.

Med pozitivnimi posledicami trenutne situacije je zagotovo ta, da je večina kulturnih ustanov takrat, ko so morale zaprti vrata pred obiskovalci, svoje arhive preselila na internet. In tako so postali dostopni vsem, ne glede na državo ali področje. Vse imamo na dlani. In to brezplačno! Obiščite kakšen muzej ali galerijo, ki ste jo imeli v planu že davno, pa zaradi oddaljenosti ali pomanjkanja časa nikoli niste uspeli.

GRAZIA je ob jutranji kavi obiskala svetovno priznani muzej Royal Academy of Arts, ki je svoj impresiven arhiv izvrstno prenesel v digitalno podobo. Namesto v britansko prestolnico, ki jo bomo morda le obiskali, ko bodo odprli razstavo nam ljubega Gaugina in impresionistov, smo kar iz domače dnevne sobe vstopili v svet umetnosti. Razen virtualnega sprehoda na svoji spletni strani ponujajo tudi cel kup zabavnih in informativnih videov, celo videoigrice, delavnice in vodene debate. Resnično vredno obiska (ups, ogleda)!

Pablo Picasso, La Vie (Life), Barcelona, 1903. The Cleveland Museum of Art Photo © David Parry/Royal Academy of Arts © Succession Picasso/DACS 2020 Exhibition organised by the Royal Academy of Arts, London and the Cleveland Museum of Art in partnership with the Musée national Picasso-Paris

Kako deluje?

Svoj sprehod začnete s klikom na katerokoli sliko iz stalne razstave (izbor je zelooo širok, od na primer umetniških del klasikov, kot je J. M. W. Turnerja ali Johna Constableja, pa do Davida Hockneyja in seveda Picassa), nato se vam bodo ponudile nadaljnje možnosti, povezane s sliko, ki ste jo izbrali: odkrivanje po obdobju, torej ogled slik drugih avtorjev iz istega obdobja, ali način slikanja oziroma vse povezano z nastajanjem izbrane slike. Podobno, le da dosti bolj izpopolnjujoče, kot je brskanje za novimi trendi na Instagramu, boste kot bi trenil porabili tri ure med virtualnim sprehodom. Odlično za krajšanje dolgih dni med štirimi stenami!

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si