Načrtovanje družine in nakup stanovanja: kje začeti?

NAS_1Dobila bosta otroka, začenja se nova zgodba …

Ko se je veselje ob novici, da bosta dobila otroka, poleglo, pridejo prve skrbi. Čas za spremembe! Čas za lepše življenje, ki ga boste morda nadaljevali v novem domu. GRAZIA se je za vse nosečnice (in tiste, ki si želijo novega doma) odpravila po informacije, kako čim lažje preseči stanovanjsko oviro in s pestro ponudbo kreditov Nove KBM priti do najboljše rešitve za vas in … vašo družino!

NAČRTOVANJE DRUŽINE – NAKUP STANOVANJA
Bralka Katarina si je štiri leta želela zanositi. Ko jo je vesela novica končno obiskala, sta z možemNa Tomažem, oba zaposlena na fakulteti, začela sanjati o novem stanovanju, saj v garsonjeri ne bo dovolj prostora za otroško sobico. V takšni situaciji naleteti na prijazne ljudi, ki ti pomagajo, je neprecenljivo, zato sta se odločila za obisk Nove KBM. Kredit so prilagodili posebej zanju, in ker se jima je že nekoliko mudilo, je veliko štela tudi odzivnost. Pa še to, znesek kredita sta razporedila med bodoča dedka in babice ter plačala le ene stroške odobritve kredita.

KAKO IN KJE ZAČETI?
Na Novi KBM so mlademu paru najprej svetovali, da za začetek ocenita svojo finančno zmožnost, čeprav sta se že videla v svojem novem domovanju in sta bila prepričana, da je najlepše na svetu. Vseeno so ju prijazno opomnili, naj posvetita pozornost svojemu finančnemu stanju in naredita nekaj preprostih izračunov: preverita višino neto plače v zadnjih šestih mesecih, upoštevata, če že odplačujeta kakšen kredit, in zneske odbijeta od plače, preverita višino svojih mesečnih življenjskih stroškov skupaj s poslovanjem na karticah.

Pozneje pa je ključno, da se držita pravila, da imata za najem kredita na voljo samo določen del plače. Tomaža je prepričala tudi ponudba, da pri Novi KBM odlog odplačila kredita omogoči nakup stanovanja, hkrati pa zagotovi sredstva za opremo vašega novega doma. Tako ne bo imel dodatnih skrbi, da bi si moral denar za opremo sposoditi od staršev! Tudi vi se pozanimajte o pogojih in zaupajte svoje želje prijaznim svetovalcem Nove KBM na www.nkbm.si/svetovanje. Izpolnite spletni obrazec in se naročite na osebno svetovanje v izbrani poslovalnici ter izberite želeni datum in uro.

VP_2NASVETI ZA ISKALCE PRVEGA DOMA
1. Ne prestopite le enkrat praga svojega morebitnega novega doma. Prav tako se večkrat sprehodite po novem okolišu in soseski, in to večkrat na dan in v različnih vremenskih razmerah.
2. Pri ogledu izbrane nepremičnine vzemite s seboj koga, ki mu zaupate. Več oči več vidi!
3. Pri ogledu nikar ne pokažite lastniku ali nepremičninskemu posredniku navdušenja nad domom, saj si s tem poslabšate pogajalska izhodišča.
4. Z upravljavcem objekta preverite, kakšni so obnovitveni cikli stanovanja, da boste načrtovali svoje aktivnosti v prihodnosti in boste nanje dobro pripravljeni.
5. Preverite svoje finančne zmožnosti in preračunajte, za koliko let se boste ustalili v svojem domu.

Hitre informacije:

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si