Nad potenje s tremi aduti


Dunajsko javno podjetje Wiener Linien je v teh vročih dneh potnikom podzemne železnice U6 razdelilo 14.000 brezplačnih dezodorantov. S tem so pošteno razburili Dunajčane in turiste, a pri javnem podjetju pravijo, da niso želeli nikogar užaliti. Želeli so le, da bi vsaj malo omilili neprijetne vonjave, ki so v podzemni železnici v vročih dneh zelo močni, saj večina vlakov nima klimatskih naprav. Neprijetno je to potenje, kajne?

Običajno potenje
Potenje je normalna telesna funkcija. Vsi se potimo v vročem vremenu ali med fizično aktivnostjo, kot je ukvarjanje s športom. Takrat nastane slana, prozorna tekočina (99 % vode, 1 % soli), ki se sprošča skozi ekrine žleze znojnice, da izpolni pomembno fizično funkcijo hlajenja telesa.

Prekomerno potenje – hiperhidroza
Večina ljudi ima izkušnje s prekomernim in nepredvidljivim potenjem, na primer po vadbi, v vročem vremen, ob stresu. V teh situacijah telo tvori in sprosti večjo količino vlage. Če pa se to zgodi tudi v okoliščinah, ki običajno ne izzovejo potenja (tj. pri zmernih temperaturah ali ko telo počiva), se to stanje imenuje hiperhidroza. Ljudje s hiperhidrozo se lahko prekomerno potijo in včasih ne pomaga niti sprememba zunanjih okoliščin, npr. izogibanje soncu. Njihove žleze znojnice preprosto delujejo prekomerno.

Nasveti proti potenju
1. Omejite uživanje pekoče hrane in kave.
2. Pri prhanju uporabljajte blaga sredstva za umivanje.
3. Uporabljajte oblačila lahkih tkanin, kot je naravni bombaž.
4. Omilite stres.
5. Poiščite pravi antitranspirant.
6. Dobro zračite stanovanje.
7. Poskrbite za zdrav življenjski slog.

Dezodoranti Eucerin so bili zasnovani tako, da jih koža zelo dobro prenaša. Primerni so tudi za vse s posebnimi stanji kože, kot sta atopijski dermatitis ali psoriaza, ali če imate zelo občutljivo kožo. Antitranspiranti z intenzivnim delovanjem so izjemno učinkoviti in zagotavljajo dolgotrajno zaščito za ljudi, ki se močno ali prekomerno potijo.

Eucerin dezodorant za občutljivo kožo 24 h v roll-onu
Ščiti zelo občutljivo kožo pred neprijetnim vonjem.
Blaga formula dezodoranta dokazano ščiti pred neprijetnim vonjem in je primerna za uporabo tudi pri občutljivi koži ali intoleranci za dezodorante.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eucerin antitranspirant 48 h v roll-onu
Ščiti pred potenjem in neprijetnim vonjem.
Formula, ki ne vsebuje alkohola, klinično dokazano nudi 48-urno zaščito pred potenjem, če imate težave s potenjem pod pazduhami.

 

 

 

 

 

 

 

Eucerin intenzivni antitranspirant 72 h v spreju
Dolgotrajno ščiti pred močnim potenjem.
Blaga formula dezodoranta dokazano ščiti pred neprijetnim vonjem in je primerna za uporabo tudi pri občutljivi koži ali intoleranci za dezodorante.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si