Naj bo nanašanje zaščite za sonce zabavno tudi vašim otrokom!

Kadar se otroci lahko igrajo zunaj, je veselje neizmerno. Če bi le lahko preskočili nadležno nanašanje izdelka za zaščito pred soncem. To je nekaj, česar večina otrok nikakor ne mara, starši pa so zato v stresu in utrujeni. Toda ni treba, da je tako. NIVEA Sun razkriva, kako lahko zaščita pred soncem s samo nekaj nasveti in triki postane zabavno opravilo za vso družino. Tako bodo otroci varni pred soncem, hkrati pa tudi dobro razpoloženi.

Večina otrok ni navdušenih nad nanosom izdelka za zaščito pred soncem. Ves čas so nemirni in se izvijajo staršem. Pogosto več izdelka za zaščito pred soncem pristane na njihovih oblačilih kot na njih samih, kar povzroča rumene madeže po pranju perila. Toda dragi starši, ne obupajte! Otroška koža potrebuje ustrezno zaščito pred soncem, ker je zelo občutljiva in tanjša od kože odraslih. Poleg tega še nima razvite zaščite pred ultravijoličnimi žarki. Zato morajo biti otroci vedno zaščiteni, ko se spomladi in poleti odpravijo ven, tudi v oblačnem vremenu, saj 80 odstotkov UV-žarkov še vedno doseže kožo. Z malo domišljije in nekaj nasveti bo nanašanje izdelka za zaščito pred soncem otrokom postalo zabavno – in s pomočjo NIVEA Sun se lahko tudi starši veselijo poletja!

Z novo linijo NIVEA Sun Kids vlažilnih izdelkov za zaščito pred soncem z zaščito oblačil bo otroška koža zaščitena, madeži zaradi UV-filtrov pa se bodo lažje izprali iz oblačil – za brezskrbno zabavo na soncu. In s temi nasveti bo tudi nanašanje izdelka za zaščito pred soncem lažje kot kdaj koli prej.

Pet nasvetov za sproščeno nanašanje izdelka za zaščito pred soncem pri otrocih:

Igriva nega kože: Kdo pravi, da izdelek za zaščito pred soncem ne more biti zabaven? Pri nanašanju losjona otroci zelo radi rišejo majhne like, znake ali črke na kožo, ki jih morajo starši uganiti, preden jih razmažejo. Majhne »pikapolonice« na primer uživajo v nanosu pikic kreme na hrbet, preden se začne dejansko mazanje s kremo. Lahko pa uporabite tudi zabavne igre s prsti: s posameznimi prsti se dotikajte kože kot močan naliv ali jih vlecite po koži kot veter. Tako boste mimogrede nanesli izdelek za zaščito pred soncem. Mame in očetje, naj vaša domišljija ne pozna meja!

Vključite otroke: Otroci so običajno navdušeni, kadar lahko kakšno stvar naredijo sami. Tako je tudi pri zaščiti pred soncem: otroci, ki lahko sami nanesejo izdelek za zaščito pred soncem na svoje roke in noge, imajo precej drugačen odnos do nanosa zaščitnega izdelka! In da so vsi deli kože zanesljivo popolno zaščiteni, ima NIVEA Sun zdaj pravo rešitev za vse otroške roke. NIVEA Sun punčka Lotte, ki jo je za izobraževanje in v pomoč staršem razvila NIVEA, na sonce reagira s spremembo barve. Postane rožnato rdeča oz. “opečena”. Temu ni tako, v kolikor jo otrok namaže z zaščito pred soncem. S tem ko otrok pazi na punčko in jo maže z zaščitnim faktorjem, bo lažje razumel, da morate tudi vi namazati njega. Še bolje pa je, da je v mazanje sebe in punčke vpleten otrok. Otroci se tako na igriv način naučijo, kako zaščititi lutko pred sončnimi opeklinami, s tem pa tudi svojo kožo. Če gre zaradi otroške nepazljivosti kaj več kreme na oblačila, pa vam po novem ni treba skrbeti.

Tekmujte: Naj gre za igro ali šport, otroci vedno želijo biti najhitrejši, prvi ali najboljši! Uživajo v majhnih uspehih, ko jih dosežejo. Starši lahko to željo zelo preprosto izkoristijo – tako da iz nanosa izdelka za zaščito pred soncem naredijo majhno tekmovanje! Na primer: tisti, ki prvi nanese izdelek za zaščito pred soncem, gre lahko prvi na vrt ali igrišče. Seveda so starši pri nanosu kreme namenoma nekoliko nerodni, da je tekmovanje še bolj zabavno. Presenečeni boste, kako hitro lahko otroci sami nanesejo izdelek za zaščito pred soncem, če želijo biti hitrejši od mame ali očeta.

Igranje vlog: Otroci se radi pretvarjajo, da so nekdo drug – lepa princeska, pogumni vitez ali neustrašni gasilec. Z igranjem vlog si lahko pomagate tudi pri vsakdanjem nanosu izdelka za zaščito pred soncem. Naj vaš otrok igra mamico ali očka in izdelek za zaščito pred soncem najprej nanese na svojo igračo, nato pa še nase. To je še posebej zabavno z NIVEA Sun lutko Lotte.

Obredi: Stalni obredi lahko občutno olajšajo nanos izdelka za zaščito pred soncem. Vse, kar se redno ponavlja in sledi istemu vzorcu, kot je na primer umivanje zob, otroci veliko lažje sprejmejo. Pri uvajanju novega obreda je koristno, da vedno izberete isti čas (npr. vedno pred odhodom iz hiše) ali kraj (npr. vedno v kopalnici). Izdelek za zaščito pred soncem nanesite kot del jutranjega obreda in ne pozabite nastaviti opomnika na vsaki dve uri, da vas bo opozoril na ponovni nanos izdelka. Poleg tega morajo starši vedno poskrbeti za dober zgled in se tudi sami zaščititi z izdelkom za zaščito pred soncem. Otroci namreč posnemajo, kar počneta mamica in očka.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si