Naj bo poletje fit in okusno!

Tekacica

Kdo pravi, da poleti ne moremo uživati ob dobri hrani in pri tem izgledati fit? Poleti se običajno več gibljemo in smo aktivni, vozimo se na primer s kolesom do mesta in v službo ali na počitnicah plavamo ter preizkušamo razne vodne športe. Po aktivnosti je pomembno, da telesu privoščimo počitek in primerno prehrano, ki naše telo polnovredno nahrani in nas razvaja tudi z okusom. Vsak dan moramo poskrbeti za primeren vnos pomembnih hranilnih snovi za naše telo. Med njimi so zelo pomembne beljakovine, saj so osnovni gradniki našega telesa, ključni vir energije ter med drugim poskrbijo tudi za regeneracijo in rast mišic. Pomembno je, da jih vsak dan zaužijemo dovolj, še posebno kadar smo fizično aktivni. Seveda je veliko lažje, če obrok ni zahteven za pripravo in ga lahko zaužijemo hitro pred ali po vadbi.

Quark with blueberries, pistachios and mint

Med najbolj priročnimi jedmi, ki vsebujejo veliko beljakovin in ne bodo obtežile vašega želodca, so gotovo mlečni izdelki, kot so skuta, jogurt in quark. Ne potrebujejo kuhanja ali kakšne posebne priprave in so okusni sami po sebi. Se ob tem sprašujete, kaj sploh je quark? Ta mlečni izdelek na osnovi skute je izjemno bogat z naravno prisotnimi beljakovinami, hkrati pa vsebuje malo maščob in je tako idealen obrok za boljšo regeneracijo po telesni vadbi. Prvi quark pri nas, Ego Quark, so v juniju na police slovenskih trgovin postavile Ljubljanske mlekarne. Ego Quark bo razveselil vse, ki prisegajo na zdrav in aktiven življenjski slog, saj gre za mlečni izdelek, ki vsebuje veliko beljakovin, kar 25 gramov v 250-gramskem lončku, in izredno malo maščob, le 0,1 odstotka. Če ga pojemo po treningu ali aktivnosti, nam zagotavlja boljšo regeneracijo mišic, zato boste ob svojih prihodnjih izzivih zmogli več, več elana pa boste imeli tudi za povsem vsakodnevne opravke. Ego Quark je narejen na osnovi skute, a ga ne gre zamenjevati s skuto, kot jo poznamo, ena glavnih razlik, poleg postopka izdelave, je prijetnejša struktura in okus.

EGO QUARK PACKSHOTS

Ljubiteljice sadnih okusov bosta poleg naravnega quarka navdušila še dve slastni različici, marelica in jagoda, vsi pa so tudi brez laktoze. Sadna okusa sta odlična za hitro samostojno malico, navadni Ego Quark pa bo še posebej okusen in nasiten v kombinacijami z oreščki, sadjem ali žitaricami. Iz njega lahko pripravite tudi različne jedi, slaščice, omakice, smoothije in podobno, le pustite domišljiji prosto pot. To poletje je quark odlična izbira za zdrav in hranilen zajtrk, malico ali celosten obrok. Naj vam tekne!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si