Naj praznično vzdušje obogati tudi kopalnico

Novoletno vzdušje se vsako leto zateče tudi v notranjost naših domov, največkrat v dnevno sobo, kjer preživimo veliko časa, pa tudi v spalnico, kjer manjši dekorji zagotovo ne smejo manjkati. Vendar ne glede na to ali spadate med tiste, ki jim okraskov ni nikdar premalo, ali tiste, ki prisegajo na minimalizem, pa letos ne pozabite praznično okrasiti tudi vašo domačo kopalnico.

Geberitova strokovnjakinja in arhitektka Janja Merše je za vas pripravila nekaj idej, za njih pa potrebujete le malce ročnih spretnosti, domišljije in veliko prazničnega vzdušja!

 

 

Kopalnica je prostor kjer začnemo in zaključimo svoj dan. Ne glede na pomembnost kopalnice v našem vsakdanjiku pa kopalnica ni prostor, ki je običajno deležen dekoracije v prazničnem času. Da se boste v mrzle decembrske dni odpravljali prijetno novoletno razpoloženi, smo za vas pripravili 5 idej za praznično okrasitev kopalnice. Letošnje praznike privoščite tudi vaši kopalnici!

 

Ustvarite svoj venček

Praznični venčki so enostavni za pripravo in spadajo med osnovne, a čudovite okraske. Z malo vložka lahko v najbližji likovni trgovini kupite »osnovo«, ogrodje za sestavo venčka. Osnovo nato nadgradite z zelenimi, rdečimi in zlatimi elementi, ki bodo venček približali tipičnemu božičnemu vzdušju ali pa se poigrajte z belimi in modrimi odtenki ter ohranite venček bolj praznično nevtralen.

 

Praznični svečniki

Poznate tisti občutek, ko si po napornem dnevu ali pa kar tako privoščite sproščujočo kopel ali prho? Te trenutke in celotno kopalnico lahko med prazniki še naredite še lepše. Poiščite steklene kozarčke za vlaganje ali manjše steklene posodice in jih okrasite s priljubljenimi prazničnimi motivi. Kozarčke lahko obložite s storži, bleščicami in podobnim, nikakor pa ne pozabite na vaše najljubše dišeče svečke.

 

Božične brisače

Zagotovo ste kdaj že pomislili, kako koristno bi bilo, da bi izpilili svoje šiviljske sposobnosti. Združite prijetno s koristnim, zberite svoje najbližje za skupno mizo in skupaj všijte praznične motive v brisače. Pomagajte si s šivalnim strojem, z našitki in z barvnimi sukanci.

 

Ne pozabite na stene

Ob okraševanju prostorov so zidovi eni izmed največkrat spregledanih elementov. Stenam svoje kopalnice privoščite okraske, risbice, obešanke in druge motive. Poigrate se lahko tudi z lučkami, a bodite previdni, da elektrika ne pride v stik z vodo!

 

Miniaturno drevesce

Tudi za to se v kopalnici najde prostor. Miniaturna drevesca vedno popestrijo mizo, pult ali omarico. Drevesce je lahko umetno ali živo, le da morate pri slednjem paziti na redno zalivanje. Pri okraševanju drevesca se lahko odločite za 3 smeri – popolnoma božično, nevtralno ali tisto, ki bo skladna z vašo kopalnico.

 

Janja Merše, Geberit prodaja d.d., pa v tem prazničnem času, ki nas zbližuje in navdihuje, še poudarja, da …

 

»lahko z dekoracijo in majhnimi podrobnostmi bistveno spremenimo podobo prostora, da ta zasije v popolnoma novem izgledu. K sreči so elementi sanitarnih proizvodov Geberit, ki je globalni vodilni inovator na področju sanitarne tehnike, zasnovani tako, da nam takšno spremembo v prostoru še lažje omogočijo. Med Geberitovimi elementi sanitarne opreme pa eden od elementov še posebej izstopa s svojo igrivostjo – to je aktivirna tipka Sigma, na kateri lahko poljubno menjamo motive.«

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si