Naj stil spregovori prvi

Foto: Jernej Kokol

 

Čas je za novo sezono in novo kolekcijo obutve in torbic, ki jih je Deichmann tokrat predstavil v avantgardnem okolju restavracije Kuche. Dinamična mešanica stilov, ki jih prinaša sezona jesen/zima 2018, je modne poznavalke izzvala, da med njimi odkrijejo svoj najljubši kos in prepustijo, da stilski izbor spregovori prvi.

V sezoni 2018/2019 si modni trendi nasprotujejo kot še nikoli prej; rezultat je široka izbira stilov in možnosti za kombiniranje. Številni retro vplivi, kot sta futurizem 80. let s poudarjenimi rameni in futurizem 90. let, puščajo svoj pečat. Ne zaostajajo pa niti sledi viktorijanske dobe, ki so navdihnile modo današnjega dne.

Ozki, ravni in podolgovati stili bodo to sezono soočeni s trendi prevelikih kosov, plastenjem, ponovno popularno A-linijo, mini oblekami, ki pa znajo segati tudi do tal. Nostalgični cvetlični vzorci bodo še naprej prisotni, le da si jim v jeseni pridružujejo razgibani živalski motivi. Znotraj barvnega spektra bodo tokrat najbolj oboževani zamolkli zemeljski in rjavi toni v kombinaciji z vpadljivimi električnimi barvami. Rejverski odtenki in nianse kibernetičnega prostora bodo prav tako zapeljive kot igriv romantičen videz.

Tudi v sezoni jesen/zima 2018 športni copati ne bodo obsojeni zgolj na športno dvorano, saj so postali obvezen del garderobe. Tokrat bodo dominirali v športnem slogu – s tekaško silhueto. Grdi športni copati, ki sporočajo “grda je nova lepa«”, bodo navduševali z nenavadno okornostjo in retro estetiko. Nedvomno pa bodo lovili poglede na nogah vsake prave modne predstavnice! Najbolj priljubljen trend sezone so nogavični škornji, saj združujejo športno z elegantnim. Sledijo jim gležnjarji in škornji z debelejšimi podplati, ki se vračajo iz 90. let. Prav tako ne smejo manjkati salonarji, saj se prilegajo elegantnim oblekam in sproščenim kombinacijam. Noge bodo tokrat optično daljšali salonarji z odprtim gležnjem, igrivo iskrico pa budili salonarji z okrasjem, kot so broške in sijajni kamenčki. Jermenčki in trakovi delujejo samozavestno in se še posebno lepo prilegajo etui-oblekam. To sezono pa bo priložnosti tudi za chelsea gležnjarje, ekstravagantne škornje v kavbojskem slogu, koničaste škorenjčke z modnimi mačjimi petami ter škornje, ki segajo nad kolena iz mehkega velur-usnja.

Oči zbranih modnih poznavalk so bile med predstavitvijo Deichmann kolekcije za jesen/zimo 2018 nezmotljivo uprte v nove kose, najbolj pa so jih navdušili škornji s pentljo, tesno za njimi sledijo klasični salonarji, na tretjem mestu pa … visoki škornji z zašiljeno peto. Dame prisegajo na eleganco! Med torbicami navdušuje majhna priročna torbica z bleščicami, medtem ko bodo moški to sezono nedvomno najbolj posegali po klasičnih gležnjarjih.

Ženski zmagovalci: nogavičarski škornji (Deichmann; 39,90 €)

 

Drugo mesto: salonarji (Deichmann; 24,90 €)

 

Tretje mesto: visoki škornji (Deichmann; 49,90 €)

 

Moški zmagovalci (Deichmann; 39,90 €)

 

Deichmann torbica jeseni 2018 (12,90 €)

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si