Najbolj fotogenična pica je … Piknik pica!

Ste že slišali za langaš? To poslastico lahko imenujemo tudi kar preprosto ocvrta pica, naravnost slastna je!

Testo lahko ocvremo naprej in tako pripravimo naenkrat več pic, da postrežemo vse goste oziroma družinske člane naenkrat. Osnova je preprosto testo za pice, ki je najprej ocvrto v vročem rastlinskem olju, nato obloženo in hitro pečeno na visoki temperaturi v pečici. Pripravite lahko različne nadeve, za različne okuse. Te pice so manjše in nadvse odlične za druženja, vsesezonske piknike in praznovanja. Na blogu jernejkitchen.com najdemo vedno kaj zanimivega! 

Sestavine

Ocvrta pica

1 Hitro testo za pice

500 ml rastlinskega olja

Nadev 1

50 g mozzarelle Bella Pizza v kosu, Mu Cuisine

3 žlice paradižnikove omake

lističi sveže bazilike

Nadev 2

1 žlica kisle smetane Mu Cuisine

1 pest blanširanega listnatega ohrovta

6 rezin chorizo klobase (ali kulen)

20 g mozzarelle Bella Pizza v kosu, Mu Cuisine

10 g gorgonzole Mu Cuisine

1 žlica sveže nastrganega parmezana

Nadev 3

1 žlica kisle smetane Mu Cuisine

10 g naribane mozzarelle Bella Pizza v kosu, Mu Cuisine

1/2 čebule, narezane na tanke rezine

1 žlica sesekljanega drobnjaka

Postopek

Pripravimo testo za pico
Najprej pripravimo testo za pice. V kolikor boste uporabljali najin recept, preprosto kliknite na rumeno obarvano sestavino “testo za pice” in sledite navodilom.
Vzhajamo testo
Vzhajano testo za pice razdelimo na štiri enake dele (vsak naj tehta približno 130g). Testo oblikujemo v hlebčke, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati še 30 – 50 minut, oziroma dokler se hlebčki ne podvojijo.
Ocvremo pice
Na srednje močan ogenj postavimo večji litoželezni lonec. Dodamo rastlinsko olje in ga segrejemo do 180 °C. Vzhajane hlebčke raztegnemo v štiri male pice (premera približno 15 cm). Vsako pico potopimo v vroče olje in jo ocvremo. Cvremo izmenično, vsako pico posebej, 2 – 3 minute na vsaki strani, oziroma dokler testo ni zlato rjavo zapečeno. Pečeno pico položimo na pladenj obložen s papirnatimi brisačkami – da se odvečno olje odcedi. Pečico segrejemo na 250 °C.

 Pice obložimo

Pice obložimo s poljubnim nadevom. Odlične kombinacije so:

nadev 1: Po ocvrti pici namažemo paradižnikovo omako, dodamo koščke mozzarelle in spečemo. Na koncu dodamo še lističe sveže bazilike.

Za nadev 2: Ocvrto pico premažemo s kislo smetano, dodamo blanširane in odcejane liste ohrovta, rezine choriza in mozarelle ali pa se odločimo za

Nadev 3: Ocvrto pico premažemo s kislo smetano, dodamo naribamo mozzarello in rezine čebule. Ko je pica pečena dodamo še sesekljan drobnjak.

Spečemo pico

Pico položimo na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo v ogreti pečici 5 – 8 minut pri 250 °C. Postrežemo, uživajte, dober tek!

Celotni zapis najdete na: jernejkitchen.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si