Najbolj puhaste palačinke na svetu

V duhu karantene in naših vsakodnevnih kuharskih podvigov je vsekakor čas, da preizkusimo eno najbolj popularnih sladic, ki je že pred časom obnorela družbena omrežja in ki ima, sodeč po številnih Instagram objavah, v tem trenutku ponovno svoj moment! Govora je o japonski različici palačnik, ki naj bi veljaje za najbolj puhaste palačinke na svetu, ključni trik pa leži v kombinaciji snega in pecilnega praška s sodo bikarbono, s katerimi dosežemo to neverjetno rahlost!

Sestavine:

2 večji jajci
100 g moke
50 g sladkorja
1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
120 ml mleka

V skledi zmešamo rumenjake, sladkor in mleko. Mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi.

Dodamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono in zmešamo.

Beljake stepemo v sneg, nato pa ga nežno vmešamo v maso.

Ponev namažemo z maslom in jo segrejemo.

Na ponev postavimo namaščene kovinske modelčke, v katere vlijemo maso do ¾ višine modelčka.

Vse skupaj pokrijemo s pokrovom in kuhamo na nizkem ognju 10 min.

Palačinke skupaj z modelčki obrnemo in jih pokrite kuhamo še 5 minut na drugi strani.

Dober tek!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si