Najbolj romantični poletni filmi vseh časov

Poletni večeri so idealni za uživanje ob banjici sladoleda in dobrem filmu. Če kaj, potem Grazia obožuje romantične filme, ki s svojimi zgodbami še dodatno podžgejo naša srca. Preverite, katere filmske romance bodo v teh vročih poletnih dnevih še dodatno ogrele ozračje in, kar je še pomembneje, vaše srce:

Plava laguna (The Blue Lagoon, 1980): Po istoimenskem romanu posneta romantično-pustolovska drama o mladih brodolomcih (Brooke Shields in Christopher Atkins), ki se na tropskem otoku v južnem Tihem oceanu spopadata z duševnimi in telesnimi izzivi odraščanja. Ko sta v puberteti, se med njima razvije vroča romanca. Ta je celo tako vroča, da je morala Shieldsova, ki je bila med snemanjem filma stara komaj 14 let, pričati pred ameriškim kongresom, da so jo v prizorih golote zamenjale dvojnice. Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Dežela La La (La La Land, 2016): Noben seznam poletnih romanc ne bi bil popoln brez najbolj cenjene filmske romance preteklega leta. Muzikal Dežela La La pripoveduje nepozabno zgodbo o dveh sorodnih dušah – mladi igralki Mii (Emma Stone) in nadarjenem pianistu Sebastianu (Ryan Gosling) –, ki v Hollywoodu, kjer je večno poletje, iščeta svojo prihodnost, vendar odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega. Film Damiena Chazella je bil nominiran za rekordnih 14 Oskarjev, prejel pa jih je šest, med njimi tudi Oskarja za najboljšo izvirno filmsko pesem (The Fools Who Dream), najboljšo glavno igralko in najboljšega režiserja. Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Malena (2000): Grenko-sladka zgodba Giuseppeja Tornatoreja (Novi kino Paradiž) o lepi mladi vdovi, ki med 2. svetovno vojno v zaspani vasici na sončni obali Sicilije obsede 13-letnika. Njegovo poželenje se požene v nedojemljive višine fantazije, ki meji na obsedenost. Toda Maléna ni rojena pod srečno zvezdo. V nasprotju z Monico Bellucci, ki ji je uspelo z naslovno vlogo italijanske lepotice omrežiti tudi ameriško občinstvo. Na voljo na TV 1000.

500 dni s Summer (500 Days of Summer, 2009): Za dva Zlata globusa nominirana romantična komedija Marca Webba o 500 dnevih ljubezenskih vzponov in padcev nas popelje v življenje idealističnega romantika Toma (Joseph Gordon-Levitt), ki se zaljubi v novo sodelavko Summer (Zooey Deschanel). Medtem ko se njun odnos giblje med vsemi mogočimi fazami ljubezni – od neskončne vdanosti do popolne odtujenosti –, v Tomovih (in gledalčevih) očeh nastaja slika o tem, zakaj se vsi po malem obupano in trmasto oklepamo ljubezni ter si želimo, da bi bila resnična in trajna. Na voljo na HBO.

Poletje v školjki (1986): Dvanajstletni Tomaž (David Sluga) na slovenski obali preživlja svoje zadnje otroško poletje. V tem času se je iz dečka spremenil v mladega moža, ki lahko sprejema pomembne odločitve in odgovornosti. Vsakič, ko bo poslušal šumenje morja v školjki, bo Tomaž osvežil spomine na poletje, prijatelje in svojo prvo ljubezen, ki se je razvila med njimi in lepo Mileno (Kaja Štiglic). Priredba istoimenskega romana Vitana Mala v režiji Tuga Štiglica ostaja eden od najbolj priljubljenih slovenskih mladinskih filmov, zato upoštevajte nasvet skupine Black and White in prisluhnite školjki tudi vi. Film je na voljo v videoteki VOYO.

Pozabi Saro (Forgetting Sarah Marshall, 2008): Ne preveč uspešnemu glasbeniku Petru (Jason Segel) se življenje postavi na glavo, ko ga dekle zapusti zaradi priljubljenega rock zvezdnika. Kako daleč bo šel, da bo pozabil nekdanjo ljubezen? Da bi zacelil čustvene rane, se odloči preživeti počitnice na Havajih, toda tam presenečen ugotovi, da sta si isti hotel za oddih izbrala tudi Sara (Kristen Bell) in njen novi norčavi partner Aldous (Russell Brand). V tem ganljivem in hkrati neznansko smešnem filmu, ki ga je produciral režiser uspešnic 40-letni devičnik in Napumpana Judd Apatow, igrajo še Mila Kunis, Paul Rudd in Jonah Hill.  Kje si ga lahko ogledate? Na FOX Movies.

Dotik vode (L’effet aquatique, 2016): Samir – visok in suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih – se do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne sposobnosti povsem dobre. Nedavno preminula režiserka Sólveig Anspach nam je v zadnjem filmu pred prezgodnjo smrtjo ponudila navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo. Za ogled na voljo na HBO 2.

Eksotični hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel, 2012): Skupina britanskih upokojencev se odloči, da bodo svoja zlata leta preživeli v eksotični Indiji. Zapeljiva turistična brošura jih pripelje v hotel Marigold, za katerega pa se izkaže, da je zgolj bleda senca nekdanjega blišča. Mešanica komedije, drame in romance, oplemenitena s sanjsko zasedbo veteranskih angleških igralcev, nam sporoča, da ni nikoli prepozno za nov začetek. Ali kot pripomni mladi upravnik hotela: “Na koncu bo vse v redu. Če torej ni vse v redu, potem še nismo na koncu.”

Fellinijev Casanova (Il Casanova di Federico Fellini, 1976): Svobodna interpretacija življenja najbolj razvpitega ljubimca 18. stoletja, Benečana Giacoma Casanove (Donald Sutherland), je razkošen vizualni spektakel, poln značilnega simbolizma. Federico Fellini (Sladko življenje, Osem in pol, Amarcord) Casanovo prikaže kot preprostega romantika, ki ga splet nenavadnih okoliščin povzdigne v kulturno ikono. Film je prejel Oskarja za najboljšo kostumografijo, ogledate pa si ga lahko na AMC.

Ob morju (By the Sea, 2015): Romantična drama o ameriškem paru – nekdanji plesalki Vanessi (Angelina Jolie) in pisatelju Rolandu (Brad Pitt), –, ki sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja potujeta po Franciji v upanju, da bosta popravila skrhan odnos ter rešila njun zakon. Nastanita se v letovišču v majhnem obalnem kraju in tam pleteta vezi s krajani. Kako se je razpletla resnična romanca med Joliejevo in Pittom, vemo (Brangelini ni uspelo rešiti njunega zakona), kar je kvečjemu dodaten razlog, da si ogledate tretji režijski projekt nekdanje gospe Pitt po filmih V deželi krvi in medu in Neuklonljiv. Samo ne pričakujte Formul ljubezni. Ogledate si ga lahko na HBO 2

Nekega vročega poletja (One Hot Summer, 2009): Življenje uspešne tožilke iz Miamija Margarite Silve Santos (Vanessa Marcil) se obrne na glavo, ko se v mestu pojavi njen nekdanji zaročenec Luther Simmonds (Casper Van Dien), ki poskuša ponovno osvojiti njeno srce. Težava je v tem, da je Margarita zdaj srečno poročena z ljubečim Arielom Silvo (Jon Seda). Toda Luther noče vreči puške v koruzo in z Margarito naposled pristaneta v postelji …  Kje je možen ogled? Na Planet TV.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si