Pripravila: Eva Ahačevčič (www.loveeva.si)
Danes vam predstavljamo recept za najbolj zdravo različico pice, ki je praktično v celoti izdelana iz zelenjave in zdravih sestavin. Zagotovo bo v teh dneh vašemu telesu ustrezala bolj kot običajna in težka varianta pizze, v njej pa boste lahko uživale brez slabe vesti.
Sestavine za testo (za 2 osebi):
400 g cvetače
50g naribanega kozjega sira
2 jajc
2 jedilnih žlic mandljeve moke Mandelmel
ščepca kurkume in soli
Priprava testa:
Kuhano cvetačo zdrobimo v multipraktiku (ne čisto do pireja, pač pa cvetačo pustimo še v grudicah) in ji dodamo sir, jajca, mandljevo moko, kurkumo in sol. Testo prerazporedimo po pekaču na peki papir v obliki kroga in ga na 180°C pečemo približno 15 minut. V tem času pripravimo nadev.
Sestavine za nadev (za 2 osebi):
Paradižnik
Por
Korenje
Šampinjone
Kozji sir
Tuno
Origano
Priprava nadeva:
Paradižnik prekuhamo, olupimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Mešanico uporabimo namesto kečapa. Po 15 minutah pečenja po testu razmažemo spasiran paradižnik ter ga obložimo s tuno, sirom, nastrganim korenjem, porom in origanom (jasno, obložite jo lahko povsem poljubno, kar imate pri roki ter z začimbami in zelenjavo, ki vam v danem trenutku ustrezajo). Pico pečemo še približno 15 min, da se zelenjava popeče in sir raztopi.