Najboljši mandljev namaz na slovenskih tleh!

Tereza Poljanič z linijo zdrave prehrane Tereza’s Choice prejela priznanje za najbolj inovativna živila.

Tereza Poljanič, obraz priljubljene kuharske oddaje Zdravo, Tereza! je prejela priznanje za najbolj inovativna živila z linijo lokalnih prehrambenih izdelkov Tereza’s Choice.

S podjetjem Organa so osvojili priznanje za inovativnost v skupini namazov za izdelka humus rdeča pesa in mandljev namaz s cimetom in vanilijo, ki sta tudi najbolj priljubljena izdelka v prodaji.

Pesin humus je povabljivo barvit in skriva vesel ter slajši karakter, popoln za hiter prigrizek… Mandljev namaz pa je mešanica kokosovega sladkorja, vanilije in cimeta ter ustvari kombinacijo, ki spominja na topel okus piškotkov zato ga lahko brez težav postrežemo s sadjem, dodamo kosmičem, ga uporabimo kot dopolnitev k svoji najljubši sladici ali pa ga okušamo kar na žlico!” pravi Tereza.

Inštitut za nutricionistiko je predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v preteklem letu. Inštitut je nagrade podelil že peto leto, osnovni namen tega nekomercialnega projekta pa je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in druge prednosti za potrošnike.

Na razglasitvi so bili prisotni mag. Dejan Židan, predsednik državnega zbora Republike Slovenije; Samo Fakin, minister za zdravje; Janja Kokolj Prošek, vodja službe za podporo predelovalni industriji in promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano; prof. dr. Igor Pravst, vodja raziskovalne skupine »Prehrana in javno zdravje«, Inštitut za nutricionistiko in doc. dr. Anita Kušar, vodja projekta, Inštitut za nutricionistiko.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si