Največje napake pri nakupovanju kopalk

Poletna sezona se je pričela, z njo pa planiranje poletnih počitnic in kupovanje kopalk. Medtem ko v kampanjah in modnih editorialih občudujemo zapeljive enodelne kopalke ali miniaturne bikinke, je prav, da pri izboru ne pozabite na pomemben detajl – niso vsake kopalke za vse. Najprej je zelo pomembno, da izberete pravo številko kopalk. Oblikovalci pravijo, da tukaj veliko žensk dela napako, saj so pogosto ženskam, ki sicer nosijo konfekcijo L, kot ulite kopalke v velikosti M. Večina kopalk se namreč v vodi razširi in pri nakupovanju je to informacijo potrebno imeti v glavi. Potrebno pa se je zavedati tudi oblike postave in izbrati kopalke glede na telesne proporce:

Atletska postava s širšimi rameni, ožjimi boki in mišičastimi nogami zahteva kopalke z ženstvenimi potiski in detajli: poudarite boke z izborom hlačk z zanimivimi detajli (volančki), modrček pa naj bo minimalističen, a podložen. Izogibajte se športnim kopalkam, vojaškim potiskom in moškim krojem, saj vaša športna postava zahteva pridih ženstvenosti.

Postava brez oblin z enako širokimi boki in rameni zahteva kopalke, ki bodo pričarale obline. Izbrati morate takšne, ki veliko razkrivajo in so polne zanimivih detajlov. Predlagamo, da prsi in zadnjico poudarite s klasičnimi bikini kopalkami, ki jih krasijo resice. Izogibajte se športnim kopalkam.

Hruškasta postava s širokimi boki in ožjimi rameni zahteva kopalke, ki poudarijo zgornji del. Hlačke naj bodo klasične in po možnosti v temni barvi, zgornji del pa naj krasijo detajli, kot so resice, perle, aplicirani cvetovi. Izogibajte se potiskom in napisom na spodnjem delu kopalk.

Peščena ura je postava, ki jo opisujemo kot popolno. Njene karakteristike so ozek pas, ravno prav široki boki in ramena, lastnici te postave pa pristaja praktično vsak model kopalk. Najboljše je, če izberete balconette modrček ali trikotni modrček s peno, izogibajte pa se raznim trakcem in volančkom na zgornjem in spodnjem delu kopalk.

Foto:

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si