Največje skrivnosti najboljših frizerjev

Beauty - LFW September 2016

Če spadate v tisto skupino deklet, ki se jim ne ljubi za vsako zabavo hoditi k frizerju, nikar ne skrbite. Za vas s pomočjo slavnih frizerjev odkrivamo največje skrivnosti za nego in oblikovanje las. S pomočjo le-teh boste kmalu postale prave mojstrice in bile vedno znova videti, kot da ste pravkar prišle iz frizerskega salona.

Moč kvalitetnega šampona: Priznana frizerska imena pravijo, da za sijočimi lasmi in dobro frizuro stoji kvaliteten šampon. Ta je pomembnejši od balzama in maske. Lasje bodo po pranju s kvalitetnim šamponom nahranjeni in zglajeni, dodatna nega las z balzamom ali masko pa niti ne bo potrebna. Gre za to, da je šampon edini izdelek, ki pride v direkten stik z lasiščem, popolnoma čisti lasje pa so predpogoj za dobro in obstojno frizuro. Prav zato imajo manekenke, ki prihajajo na snemanja in modne revije, strogo navodilo, da si lase operejo le s šamponom in na njih ne dodajajo nobenih drugih preparatov, saj je to pogoj, da bo frizura, ki so si jo frizerji zamislili, čisto zares uspela.

 

Izdelki za oblikovanje las: Poleg šampona bi morala imeti vsaka ženska vrhunski izdelek za oblikovanje las, pa naj si bo to pena ali lak za lase. Profesionalni frizerji si svojega dela na bi mogli predstavljati brez izdelkov v obliki praškov, ki jih po potrebi zmešajo z vodo, in z njimi dosežejo izjemen volumen in obstojnost.

Razčesavanje las: Mokrih las praviloma ne bi smeli česati, a nekatere ženske to metodo uporabljajo za oblikovanje las, da bi zmanjšale potrebo po fenu ali likalniku za lase. V kolikor češete mokre lase, uporabljajte glavnike z dolgimi in širokimi zobci ali posebne ščetke za razčesavanje mokrih las. Če se vam mokri lasje zapletajo, nanje nanesite kapljico olja.

Krtača za sušenje in oblikovanje las: Da bi bilo oblikovanje fen-frizure uspešno, morate lase skoraj do suhega posušiti. Oblikovanja las se lotite s kovinsko ali keramično krtačo.

Valoviti lasje: Lepe naravne valove boste dosegle, če se boste lotile oblikovanja las po posameznih pramenih. Po pranju lase najprej osušite z brisačo (nikar las ne drgnite, pač pa le tapkajte brisačo po laseh in vpijajte vlago), nato na vlažne lase nanesite peno za volumen. Če boste kodre oblikovale s kodralnikom, se kodranja nikoli ne lotite od korena las, pač pa kodrajte lase od sredine, saj boste na ta način dosegle bolj naraven videz. Na koncu po laseh popršite lak za obstojnost in sijaj, lase pa malo razmršite s prsti, da dobite več volumna in bolj naraven padec.

Foto: Getty

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si