Največje srce Sarajeva – poklon občinstva ob jubilejni izdaji sarajevskega filmskega festivala

„Vsi smo mi iz istega filma“

 

 

25. sarajevski filmski festival (SFF), oaza umetnosti, kulture in ustvarjalnosti, ki že četrt stoletja združuje najpomembnejša imena iz sveta filma, bo potekal v posebnem slavnostnem vzdušju.

 

Od 16. do 23. avgusta se bo kar 53 filmov potegovalo za nagrado srce Sarajeva, vse ljubitelje filma v regiji pa bo še posebej navdušil edinstven projekt. Skupina Atlantic Grupa, ki jo s SFF veže dolgoletno prijateljstvo, bo s pomočjo svoje platforme „Vsi smo mi iz istega filma“, obiskovalcem in sledilcem na družbenih omrežjih omogočila, da postanejo del “Največjega srca v Sarajevu”. Umetnost povezuje ljudi in srce Sarajeva, kot prepoznavna nagrada SFF-ja, predstavlja simbol odprtosti, čustvovanja, strasti do filma ter vodilno načelo festivala, ki je ta del Evrope dokončno postavil na svetovni filmski zemljevid.

S pomočjo sodobnih tehnologij je spletna platforma “Vsi smo mi iz istega filma” številnim ljubiteljem filma v preteklosti omogočila to posebno doživetje. Svoj pečat filmski umetnosti so dali s prvim amaterskim filmom v vertikalnem formatu, ki so ga lani predvajali  v Sarajevu. Atlantic Grupa in Sarajevo Film Festival bosta tudi letos pod sloganom #SviSmoMiIzIstogFilma, omogočila vsem, ki bodo na družbenim omrežjih objavili fotografijo s simbolom srca, da postanejo del mozaika „Največje Srce v Sarajevu“, ki bo v bosanski prestolnici slovesno predstavljen 18. avgusta. Vse informacije o tem, kako postati del „Največjega Srca v Sarajevu“, so na vojo na spletni strani www.svismomiizistogfilma.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si