Nakit Marco Bicego: ročno izdelane mojstrovine, ki jih navdihuje narava

Staro italijansko mestece Vicenza, ki leži približno 60 km zahodno od Benetk, je znano kot eno najpomembnejših mest v proizvodnji zlatega nakita na svetu. Od tam izvira tudi znamka ročno izdelanega nakita Marco Bicego, ki navdih črpa iz starodavne tradicije, zakoreninjene na ozemlju, kjer se je rodilo italijansko draguljarstvo.

Italijanski oblikovalec Marco Bicego je razvil enkraten in nezamenljiv slog: eleganco prefinjene, a nekonvencionalne oblike razkošja, ki spremlja žensko v vsakdanjem življenju. Njegove kreacije so resnične ikone rokodelstva, navdihujejo pa jih organske oblike narave, ki se utelesijo v lepoti 18-karatnega rumenega zlata in barvnih dragih kamnov.

Vsi dragulji so skrbno ustvarjeni v ateljeju Marca Bicega v Trissinu v Italiji, odlikuje pa jih ročna izdelava s tradicionalnimi tehnikami zlatarstva, zaradi česar je vsaka kreacija edinstvena mojstrovina – tako kot vsaka ženska, ki jo nosi. Nakit iz zlata je med sabo mogoče kombinirati, tako da lahko vsaka ženska z njim ustvari svoj osebni slog in ga nosi v vsakem trenutku dneva in ob vsaki priložnosti, vse od neformalnih srečanj do izbranih dogodkov.

Najbolj ikončna kolekcija znamke Marco Bicego se imenuje ‘Marrakech‘, znana pa je predvsem po svojem značilnem valovitem dizajnu. Znamko odlikujejo tudi ostale prečudovite kolekcije, v njih pa še posebej izstopajo prstani, zapestnice in uhani, ki s svojim sodobnim dizajnom dopolnijo vsak videz. GRAZIA vam v nadaljevanju predstavlja tri edinstvene kolekcije znamke Marco Bicego, ki so jo najbolj prevzele.

Kolekcija visokega nakita ALTA

ALTA je najbolj dragocena kolekcija nakita, ki jo je kadarkoli izdelal Marco Bicego. Od prve skice do zadnjega sloja, vsak posamezen kos kolekcije ALTA je ustvarjen z izjemno skrbnostjo in strastjo, ki nedvomno odseva eleganten dizajn Marca Bicega.

Kolekcija je po besedah oblikovalca “oda veličastnosti naravnih dragih kamnov in ročnemu delu oblikovalcev”. Tudi s to linijo so ostali zvesti oblikam iz narave, kot so rože in listi, ki so osnovno vodilo vseh kolekcij Marca Bicega že od samih začetkov. Prav te oblike se namreč odlično zlijejo z uporabo tradicionalnih ročnih tehnik in naravnimi, neobdelanimi dragimi kamni.

V kolekciji ALTA imajo veliko vlogo naravni dragi kamni vrhunske kakovosti, vključno z diamanti, safirji, ioliti, topazi, kremeni, ametisti, turmalini, akvamarini in biseri. Ti so v kolekciji nakita kombinirani, dopolnjeni in kontrastni, z njihovimi intenzivnimi in sijočimi barvami ter kompleksno igro barv pa vzbujajo čustva.

Kolekcija Jaipur

Kolekcijo Marco Bicego Jaipur je navdihnilo istoimensko mesto v Indiji, ki je v svetu znano tudi kot Rožnato mesto, saj v njem prevladujejo stavbe v roza odtenkih. Ta kolekcija je hvalnica lepoti naravnih dragih kamnov, njihovi polni, čisti barvi in njihovemu neverjetnemu lesketu.

Vsak kamen v kolekciji izvira iz Jaipurja, kjer se je strokovno rezanje kamna izpopolnjevalo skozi stoletja. V skladu s tradicijo Marca Bicega je zlato tudi v tej kolekciji izključno 18-karatno, umetelno ročno gravirano s starodavno florentinsko tehniko in oblikovano nepravilno, organsko, naravno, a hkrati še vedno sodobno.

Ogrlicam, zapestnicam, uhanom in prstanom se v Jaipur kolekciji pridružujejo tudi obeski v najrazličnejših barvah, katere lahko ženske kombinirajo z ostalimi kosi in s tem izražajo svoj lastni slog.

Kolekcija Lunaria

Marco Bicego Lunaria, ena najbolj ikoničnih kolekcij italijanske znamke, je svoje ime dobila po istoimenski rastlini Lunarii oziroma srebrenki, saj nakit spominja na njene cvetove. 18-karatno rumeno zlato je skovano v lahke in namerno nepravilne lističe, ki so ročno gravirani in zasnovani s tankim kontrastnim profilom iz poliranega zlata. Zlati lističi se nato kombinirajo z belo ali črno biserovino, diamanti ali mlečnimi akvamarini.

Nosljivost nakita iz kolekcije Lunaria je izjemna. Premišljeno razmerje med težo in velikostjo samega nakita zagotavlja, da je nošenje prijetno in lahkotno, hkrati pa nakit nikakor ne bo ostal neopažen. Ravno zato je idealna izbira tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za posebne priložnosti.

Vse tri kolekcije nakita Marco Bicego si lahko ogledate v živo v poslovalnici Malalan Nazorjeva na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Izkušeni prodajalci vam bodo pomagali poiskati kos nakita, ki bo povsem ustrezal vašemu stilu in bo postal vaš večni spremljevalec.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si