Nakit Pesavento v draguljarni Malalan Nazorjeva: poezija v samem bistvu oblike

»Ustvarjati nakit pomeni vstopiti v svet lepote, umetnosti in harmonije. Pomeni najti poezijo v samem bistvu oblike. Pomeni potovati in osvajati nepričakovana obzorja, kjer oblika sreča želje.«

Pesavento je svojo ustvarjalno pustolovščino začel leta 1992, ko sta ga ustanovila Marino Pesavento in Chiara Carli. Ker čuti močno poklicanost k sodobni umetnosti in inovacijam, je zgrajen na trdnih vrednotah ustvarjalnosti, kulture in sposobnosti, da dragocene materiale pretopi v ekskluzivne kose “Made in Italy”. V Sloveniji znamko zastopa Draguljarna Malalan na Nazorjevi ulici 2 v Ljubljani. GRAZIA je navdušena nad njihovo novo kolekcijo.

INOVACIJE, USTVARJALNOST IN STRAST

Pesavento dojema nakit kot drag material, ki cilja v prihodnost. Kolekcije skozi inovacije barv in kreativne rešitve razvijajo nove oblike, pri čemer potiskajo obzorje lepote preko meja vsega že poznanega. Vsak kos nakita Pesavento je izraz raziskovalnega postopka, ki oblikuje dragoceni izvorni material v nove oblike in volumne, pri čemer ustvarja prava umetniška dela, ikone sloga in elegance, ki s časom dviguje njihovo vrednost.

BARVE SVETA V NOVI KOLEKCIJI

Osem mikavnih odtenkov, ki so jih navdihnila čudesa sveta, posodablja eno najbolj priljubljenih kolekcij hiše Pesavento: rojena je nova Polvere di Sogni – Barve sveta. Umetniški ples svetlobe ikoničnega prahu je obarvan z rožnato, rumeno, zeleno in modro. Nakit, ki ga nosite in kombinirate na potovanjih okoli sveta v osmih trendovskih niansah.

Kombinirajte prstane, zapestnice, ogrlice in uhane v živahnih igrah barv ali v prefinjenih učinkih odtenek-na-odtenek. Rožnata v odtenku češnjevih cvetov iz Tokia in intenzivni odtenki palač v Džajpurju; diskretna rumena baročnega šarma italijanskega mesta Nardò ali zlati toni Sahare; bujna zelena Amazonke ali njena žametna različica Črnega gozda; neskončna azurna barva Karibov in globoko modra otoka Santorini.

POLVERE DI SOGNI

Nakit iz te kolekcije je popršen s prekrasnim prahom, ki srebrne oblike poudarja s čarobno igro svetlobe. Polvere di Sogni je ekskluzivna Pesaventova kolekcija, rezultat raziskovanja materialov in postopkov nanotehnologije, ki so v proizvodnji nakita uporabljeni na nov in ustvarjalen način. GRAZIA je zaljubljena!

FOREVER CHIC

Forever Chic predstavlja brezčasno eleganco. Kolekcija je bila oblikovana konec leta 2020 iz čistega srebra, s svojimi čistimi linijami pa postavlja trend za nove kolekcije znamke Pesavento: je markantna, stilska in ikonična. S predstavitvijo velikega osrednjega elementa se je oblikovanje razvilo v linijo Forever Chic – Icon. Skrivnost ustvarjanja vtisa je osredotočanje na en sam detajl.

ELEGANCE

Za svojo kolekcijo Elegance je Pesavento uporabil harmonične oblike brezčasnega oblikovanja nakita v prepletanju odsevov in fleksibilnosti. V hipnotični igri se združita dva svetla kroga, da ustvarita linijo Elegance Meet; čarobni dotik pa doda še popršitev prelepe Polvere di Sogni. Nova različica, Elegance Rolò, je bila pravi izziv, ki spreminja klasični primer zlatarjevega dela v najnovejši primerek, ki ga je preprosto treba imeti.

DNA

Ko klasika začne postavljati trende, večni izziv ostaja samo, kako najti načine, da se vedno znova izumlja. Zato mikavnost Pesaventove ikonične kolekcije DNA ni omejena na njen svilnat občutek in fleksibilnost, ampak preseneča tudi v smislu novih in izvirnih ustvarjalnih dizajnov. Kolekcija je osnovana na enem samem elementu: srebrni niti. Da bi dodali pridih sloga, se elementi, posuti s Polvere di Sogni, kombinirajo s svetlimi nitmi DNA in ustvarjajo verižice in zapestnice z več verigami. Linija DNA Link je nakit z drznim profilom, ki se upogiba in preoblikuje v minimalistične oblike. Po drugi strani pa bolj romantičen izgled ponuja linija DNA Perla, ki združuje naravne bisere in srebrne niti, ki ustvarjajo zelo lahen in delikaten učinek.

ZLATE KOLEKCIJE PESAVENTO

18-karatno rožnato in belo zlato govori jezik zvezd in prenaša ikonični slog Pesavento v štiri moderne kolekcije, ki združujejo umetniško delo zlatarjev in sodobni okus ter dizajn. Glavna značilnost je nov, lesketajoč se Diamond Dust ali diamantni prah, namenjen kosom, ki so predmet poželenja in izbrani ne za razkazovanje, ampak za preprosto zadovoljstvo nošenja.

Tu je GRAZIIN najljubši nakit! 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si