Naomi Campbell: “To sta edini ženski, ki sta mi vedno stali ob strani.”

Resnično prijateljstvo treh supermodelov

Znana manekenka se je spomnila svojega vzpona na modni prestol v zgodnjih 90-ih letih in na t.i. “doba supermodelov”, diskriminacijo, ki jo je doživela zaradi barve kože na začetku kariere ter žensk, ki so jo vedno podpirale in ji nikdar obrnile hrbta.

 

 

Znamenita črno-bela naslovnica modne biblije Vogue, ki so jo krasile Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista in Tatiana Patitz, je januarja 1990 označila začetek nove dobe, dobe supermodelov, katerih priljubljenost, bogastvo in vpliv bi lahko primerjali s popularnostjo največjih hollywoodskih zvezd.

 

Trinity

Naomi Campbell je v nedavnem intervjuju za The Observer razkrila, kakšne vrste rasizma je naletela kot mlada manekenka in koliko je njena barva kože otežila preboj med najbolj iskane modele. Črni panter, kot je dobila vzdevek že zgodaj v svoji karieri, je moral pogosto pokazati kremplje in se boriti za svoje pravice.

 

“V tistem času so me pogosto razglasili za “težko” in naporno osebnost, ker bi se razburila, da vizažist, ki me mora naličiti, nima nobene palete za temno kožo ali ker bi izpostavila naročnika, ki me ni hotel zaposliti samo zato, ker moja koža ni bela,” je dejala.

 

Naomi je še razkrila, kateri dve prijateljici na “tekaški stezi” sta se izkazali za najbolj srčni in razumevajoči osebi, ki sta ji izkazovali največ podpore, ko jo je resnično potrebovala. Linda Evangelista in Christy Turlington sta večkrat zavrnili sodelovanje z oblikovalci, ki niso želeli najeti temnopoltih modelov. Družile smo se tudi v prostem času in še danes smo si zelo blizu!”

Kot odraz resničnega prijateljstva je supermanekenski trio je ustanovil tudi svojo skupino na aplikaciji Whatsapp in jo poimenoval “Trinity“.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si