Naraven videz z “baby botoksom”

V svetu slavnih vladajo zelo stroga, velikokrat celo nenaravna pravila, kar se tiče lepote. Tako pri nekaterih igralcih in igralkah včasih sploh ne moremo vedeti, katero čustvo izražajo. GRAZIA se je pri strokovnjakinji pozanimala, kaj je vzrok temu.

Katja Gorenšek Ul, dr. med., specialistka dermatovenerologije, je za GRAZIO povedala, zakaj nekateri po aplikaciji botoksa izgledajo nenaravno: Zamrznjen videz ni norma, ki bi sledila aplikaciji botoksa. Običajno se to zgodi pri aplikaciji velikih količin, saj takrat pride do tega, da sploh ne moremo več premikati teh mišic in tako ne moremo izražati čustev z njimi tudi takrat, ko bi si to želeli. Obraz, ki ob govoru in mimiki ne izraža nobenih čustev, pa izgleda nenaravno oziroma zamrznjeno. Pred leti, ob pričetku uporabe botulinskega toksina v estetiki, so se uporabljale večje količine botulinskega toksina, kot jih uporabljamo sedaj. Zato nekateri v tujini sedaj govorijo o baby botoksu”, gre za aplikacijo manjših količin botulinskega toksina. Rezultat je bolj naraven videz; ob tem se zmanjšajo gubice, vendar lahko še vedno pokažemo čustva. Pristaš naravnega videza sem tudi sama. V nasprotju s splošnim mišljenjem pa botulinski toksin nima ničesar skupnega z velikimi ustnicami. Za oblikovanje oziroma povečavo ustnic se namreč uporabljajo dermalna polnila s hialuronsko kislino in ne botulinski toksin”
Specialistka dermatovenerologije pravi, da je ob vseh ob estetskih posegih zelo pomembna tudi dobra nega kože, “saj obraz kar zažari ob sijoči koži. Pa tudi
ʽglowing skin’ je trend letošnjega leta. Zdravnik naj vam ob odločitvi za estetski poseg tako svetuje tudi o tem, kako ohraniti ali izboljšati kvaliteto vaše kože.”

Več o botoksu pa preberite TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si