Nasveti o ličenju priznane umetnice ličenja Špele Eme Veble


Špela Ema Veble, ena izmed najbolj zaželenih in priznanih umetnic ličenja pri nas, je na predstavitvi profesionalnih odstranjevalcev ličil NIVEA MicellAIR Expert izdala trike ličenja, ki jih uporablja pri svojem delu.

Umetnica ličenja Špela Ema Veble je ličila številne znane obraze doma in v Hollywoodu, podpisala se je pod ličenje v številnih filmih, oglasih in v priljubljenih serijah, kot je Reka ljubezni. Brez nje ne gre na tednih mode, pa tudi v resničnostnih šovih, kot je Zvezde plešejo, ne. Preverite, kakšne nasvete o ličenju ima za vas.

Kakšni so vaši prvi vtisi o liniji odstranjevalcev ličil NIVEA MicellAIR Expert?
V bistvu zelo dobri. Preizkusila sem jo na tednu mode v Ljubljani, ko smo morali delati hitre spremembe, torej naglo ličiti manekenke za različne oblikovalce. Presenečena sem bila, kako hitro je šlo vse dol. Največji problem je vedno odstraniti maskaro, vodoodporno ali ne. Zdi se, da je vse odstranjeno, pa je še vedno tam, tudi rdeče šminke so problematične, ker puščajo sledi. S to linijo so se ličila hitro in temeljito odstranila.

Kaj je najbolj pomembno pri čiščenju kože?
Najbolj pomembno je, da ličila odstranimo temeljito in da redno delamo piling kože, še posebej, če uporabljamo veliko ličil, ki ostajajo v koži. Opažam, da ženske preredko delajo piling. Ni ga treba narediti vsakodnevno, enkrat na teden pa vsekakor.

S kakšnimi gibi naj odstranjujemo ličila?
Najbolj pomembno je, da nismo grobi. Bodite nežne do sebe in svoje kože. Večkrat opažam, da manekenke ličila kar trgajo dol s sebe. Vzemite si čas.

Kakšno podlago najraje uporabljate?
Največkrat uporabljam losjone. Pomembno je, da podlaga ni preveč mastna, da se v kožo lepo vpije, nato nanesem še primer. Zelo rada obraz pri nanašanju podlage tudi masiram. Z masažo kožo lepo prekrvimo, jo pripravimo na nanos. Postane sijoča in živa.

Kaj menite o nanašanju podlage, kot to lahko vidimo pri Kardashianovih dekletih?
Mislim, da je to nekaj najbolj groznega, kar se je lahko zgodilo ličenju. Ta trend umira, tudi pri njih. Ves svet mode se je zgražal nad njim. Na fotografiji je morda še videti dobro, v živo pa nikakor ne. Mislim, da vam tega ni treba preizkušati doma. Mi je pa všeč trend, imenovan strobing, gre za tehniko nanašanja sijaja. Sijaj nanesemo tja, kjer je obraz izbočen, kjer ga dobi sonce ali svetloba. Samo potvarjamo sijočo kožo, kot bi jo obsijalo sonce.

So v ličenju kakšne prepovedi?
Mislim, da ne. Če se človek z ličili dobro počuti, potem ni napak. Prepovedi so zato, da se jih krši. Drži pa, da starejša, kot je koža, manj ličil nanesemo. Ne poudarjajmo napak, manj poudarjajmo lica.

Kako izberemo prava ličila v množici ličil, ki so na voljo? Je pomembna cena, barva?
Tudi med poceni znamkami se najde kakšna stvar, ampak vsaj za puder je treba nekaj več odšteti. Na primer več kot 40 evrov. To je nekaj, kar imamo neposredno na svoji koži. Šminke, maskare niso problem. Tisto, kar je osnova na koži, pa je res pomembno, kaj izberemo. Kakovosten puder tudi dlje drži.

Na kakšne vrste pudrov prisegate?
Za vsakodnevno uporabo prisegam na mineralne osnove, tekoče podlage. Čim manj suhega pudra, razen tam, kjer je treba. Najbolj pomembno je, da poskusimo podlago čim bolj skriti. Niso mi všeč težki nanosi, s katerimi smo videti kot lutke.

Nam izdate kakšen trik pri nanašanju pudra?
Najboljše orodje za nanašanje podlage so prsti. Tapkamo, tapkamo, tapkamo. Pri nanašanju pudra ne pozabimo tudi na ušesa. Iščemo vedno komplementarno barvo. Ni bistvo korektorja, da je čim bolj svetel, ampak da zakrije. Če je ten kože vijoličen, izberemo rumene odtenke, če je rdeč, zelene odtenke, če je moder, oranžne. Upoštevamo barvni krog. Ko prekrivamo nepravilnosti, nanesemo korektor le na palčko za ušesa in le na mesto nepravilnosti, ne okoli nje.

Kakšni bodo trendi ličenja to poletje?
Vsako leto so trendi precej enaki. Pomembno je, da najdemo dober bronzer in da je koža navlažena. Zdaj nam pristajajo bolj žive šminke, ko smo temnejši. Trenutno so mi tudi zelo všeč barvne maskare, na primer modra ali bordo rdeča. Slednja je zdaj poseben hit.

Kako se lotimo ličenja oči?
Predvsem tako, da se ob tem zabavamo. Ne upoštevam pravil. Včasih grem od znotraj navzven, včasih obratno. Če so oči modre, rada uporabljam komplementarne barve, kot so topli rjavkasti in oranžni toni. Nimam pa rada grobih bleščic. Tudi na notranji strani oči lahko uporabljamo temnejše tone kot na zunanji. Sploh pri večernem ličenju.

Koliko čopičev za nanos ličil potrebujemo doma in kakšne?
Mislim, da se prav vse da narediti tudi s prsti. Ličenje je zabava, vzemimo ga kot igro za odrasle.

Foto: Adrema

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si