Ne bežite od sebe in svojih čustev

index

 

Preveč analiziram situacije in probleme, ker me je strah, kaj se bo zgodilo, če tega ne bom počel.

Zaradi slabih izkušenj v preteklosti bi želeli storiti vse, da se le-te ne bi ponovile. Stvar je v tem, da ste takrat izgubili zaupanje in vero v same sebe in se morda še danes zaradi teh izkušenj na neki ravni jezite nase in na vpletene. Tako začnete nadzirati čisto vse znotraj in zunaj vas in ste ves čas na preži. Ste nesproščeni in ves čas skenirate in opazujete vse okoli vas. Velikokrat ste slišali nikoli ne pozabi, kaj se ti je zgodilo, kaj so ti storili in tega se nato tudi držite, ker mislite, da je tako prav. S tem pa le ostajate v preteklosti in še naprej ohranjate in gojite ta čustva (žalost, razočaranje, zamera, krivd a…) in ohranjate to vibracijo. Ves čas vlečete za sabo to prtljago in tako še vedno vibrirate z isto vibracijo ter le-to privlačite. Stvari se vam ponavljajo in potrjujejo in sprašujete se, zakaj je temu tako, kaj počnete narobe.
Ta vsa čustva imajo isti izvor in nato se z vsako nadaljnjo izkušnjo le nalagajo ena na drugo. Dokler ni vsega preveč in postanete anksiozni, nemirni. Ta nemir v vas povzročajo vsa ta naložena čustva, za katera vas nihče ni naučil, kako jih sprostiti. Večina meni, da vse to lahko razreši v mentalu … A vse to nadziranje in kalkuliranje, analiziranje ter strah so glavni krivci anksioznosti. Mentalno telo pa ni čustveno telo. https://www.grazia.si/wp-admin/post-new.php
Pri vsej tej zmešnjavi in teži se večina ljudi odloči, da ne želi ničesar čutiti in trpeti in se zaradi tega popolnoma odzemljijo. Tako ne čutijo, kaj se dogaja v njih, so prepričani, da so že vse predelali in izpustili, a so v bistvu otopeli. Ko pa pride do različnih udarov anksioznosti, se čudijo, od kje in kako.

“Zato ne bežite od sebe in svojih čustev.

Pogumno se soočite z vsem, kar nosite znotraj sebe, si odpustite in odpustite drugim ter pustite vse stare načine delovanja in prepričanja za sabo. Ne vztrajajte v preteklosti in se odločite za ta trenutek tukaj in zdaj ter uživajte, poslušajte vaš višji jaz, ki vas bo vedno opozoril na nevarnosti na vaši poti. Poslušajte ga in mu sledite.

Vaša Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si