Ne boste verjeli, kaj vse lahko dandanes zavarujete

Verjetno veste, kako pomembno je zavarovanje za zaščito vašega avtomobila, stanovanja in zdravstveno zavarovanje za tujino. Toda, ali ste vedeli, da nekatere zavarovalnice krijejo na prvi pogled nenavadne stvari, kot so ugrabitev, pevski talent ali celo prihajajočo poroko? Oglejte si nekaj na prvi pogled čudnih in neobičajnih stvari, ki jih lahko zavarujete.

Ugrabitev nezemljanov

Vas skrbijo neznani leteči predmeti? Če ne bi želeli zapustiti Zemlje brez zagotovila o varnosti, bi lahko sklenili zavarovanje pri UFO Abduction Insurance Co. Podjetje sprejema vse obstoječe pogoje, zaradi česar ne morete biti zavrnjeni. Ta vesoljska zavarovalnica ponuja tudi 10 milijonov dolarjev kritja v primeru, da vas nezemljani res ugrabijo.

Smisel za humor

Radi se nasmejemo do solz, a najbrž ne bi bilo tako smešno izgubiti življenja zaradi smeha v kakšni stand-up komediji. Mnogi komiki so zato kupili zavarovanje smrti zaradi smeha, da bi se zaščitili pred tem, da bi nekdo iz občinstva umrl med njihovo predstavo.

Znani komik Rick Hall pa je imel verjetno eno od najtežje dokazljivih zavarovanj – zavaroval se je proti trajni izgubi humorja.

Zavarovanje loterije

Še eno posebno zavarovanje, na katero smo naleteli, je zavarovanje loterije. In to ne za tistega srečneža, ki zadene na loteriji, ampak za lastnike podjetij v primeru, da njihov zaposleni zadene na loteriji. Ni pomembno, kako smešno se sliši; vaš šef bo zagotovo potreboval ogromno denarja za intervjuje z novimi kandidati, njihovo usposabljanje in zaposlitev.

Brki

Avstralski igralec kriketa Merv Hughes je sklenil zavarovaje za svoje brke, saj je trdil, da tvorijo velik del njegove prepoznavne zvezdniške podobe in mu dajejo moč, ki je potrebna, da postane eden najboljših igralcev kriketa na svetu.

Valentinovo

Na Japonskem za valentinovo samo ženske moškim podarjajo darila, običajno v obliki čokolade. Kaj se zgodi z ubožcem, ki ne prejme niti ene same čokolade? Tu nastopi valentinovo zavarovanje, s katerim poskrbite, da se boste izognili bolečini, če na valentinovo ne prejmete ničesar. Ta storitev je preprosta: zavarovanec do 14. februarja prejme paket s čokolado in osebnim sporočilom lepe dame Rieko.

Tveganje nas očitno čaka na vsakem koraku. Zavarovalništvo je posledično precej široko področje, zato je Slovensko zavarovalno združenje s projektom LIT (Lajf je igra tveganja) poskrbelo, da vas niti najbolj kompleksni izrazi ne bodo odvrnili od tega, da bi s tveganjem uspešno upravljali. Skočite na spletno stran, Facebook stran in Instagram ter raziščite svet zavarovalništva in financ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si