Ne postaraj se na zimskem soncu – uporabi zaščitno kremo!

shutterstock_531750121

Čeprav je sonce pozimi šibkejše kot poleti, še vedno oddaja nevarne žarke UV. Poleg tega se kar 85 % sončnih žarkov odbije od snega, zato je sonce zelo nevarno, ko se zunaj dlje časa predajamo zimskim radostim vse od dolgih sprehodov po prelepi zasneženi pokrajini do kepanja in sankanja. Še nevarnejši pa so žarki UV v višjih legah, kamor se pozimi pogosto odpravimo na smučanje, saj je tam koža bližje soncu.

Žarki UV na nezaščiteni koži povzročijo kratkoročne in dolgoročne poškodbe – opekline, prezgodnje staranje kože, nastanek gub in sončnih peg, izsušeno in odebeljeno kožo. Zato je zelo pomembno, da tudi pozimi izpostavljene dele telesa, predvsem obraz, zavarujemo z najvišjimi zaščitnimi faktorji. Poleg kože na obrazu si posebno pozornost zaslužijo tudi ustnice, ki same ne tvorijo pigmentov ali melanina. Ker naravno niso zaščitene pred žarki UV, je treba nanje prav tako nanesti mazilo z visokim zaščitnim faktorjem.

Če se kmalu odpravljaš na smučanje, a še nimaš ustrezne kreme z visokim zaščitnim faktorjem, ti Vichy z malo sreče podari Ideal Soleil, obarvano zaščitno kremo 3 v 1 SPF 50+ proti temnim lisam. Vse, kar moraš storiti je, da pravilno odgovoriš na nagradno vprašanje v Graziini nagradni igri: TUKAJ

VP18851_rec_mainObarvana krema Ideal Soleil 3 v 1 s SPF 50+ proti temnim lisam v trenutku poenoti polt zahvaljujoč univerzalnim mineralnim pigmentom. Dan za dnem popravlja lise s svojo pigmentirano/obarvano formulo, obogateno z glavno aktivno sestavino proti lisam (Phe-Resorcinol) in ščiti pred UVB/UVA žarki. Njena hipoalergena formula BREZ PARABENOV je preizkušena pod dermatološkim nadzorom na občutljivi koži. Obogatena je s termalno vodo Vichy, ki pomirja, krepi in obnavlja kožo. Raziskave potrjujejo, da krema po 8 tednih uporabe ublaži 19,2% lis.

Uporaba obarvane kreme Ideal Soleil? Izdelek nanesite tik pred izpostavljanjem soncu in čim pogosteje ter v bogati količini ponavljajte nanos, zlasti po plavanju, potenju ali brisanju z brisačo. Izogibajte se področja okrog oči. V primeru stika z očmi, nemudoma in temeljito sperite z vodo. Preprečite stik s tkanino.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si