Ne pozabite na nego rok – tudi one razkrivajo vaša leta

GRAZIA je izbrala 2 favoritna negovalna izdelka za popolno nego rok v hladnejših mesecih

Suh in hladen jesenski zrak ter pogosto umivanje in razkuževanje rok lahko kožo rok zelo izsuši, jo naredi grobo, razpokano in hrapavo, nam pa je tako prijetno, ko so roke svilnato mehke in nežne na otip. Pomembno je, da pri pogostem umivanju rok izberemo neagresivno milo, ki ne poškoduje naravnega zaščitnega sloja kože in da po umivanju rok kožo negujemo z bogato negovalno kremo. Trenutno naj imajo prednost tekoča mila, še posebej če je uporabnikov mila več.

 

Kako ohraniti gladko in nežno kožo rok?

Pravilno umivanje rok bi moralo trajati od 40 sekund do ene minute. Roke najprej zmočimo z vodo, a ne prevročo, da ne poškodujemo kože. Nanesemo en brizg hranljivega tekočega mila z dragocenim mandljevim oljem NIVEA Creme Soft, ki kožo obda z mehko peno, obvaruje zaščitni sloj kože ter ohrani pH-ravnovesje kože. Namilimo celotno površino rok in temeljito umijemo vse predele dlani – prste, prostore med prsti, hrbtišča rok in zapestij. Roke milimo 10 do 15 sekund. Nato jih temeljito splaknemo s tekočo, toplo vodo in jih obrišemo s čisto in suho bombažno ali papirnato brisačo, kožo zgolj popivnamo, ne drgnemo.

NIVEA tekoče milo Creme Soft

 

Umivanje zaključimo z bogato negovalno kremo za roke NIVEA Intensive Care, ravno tako obogateno s hranljivim mandljevim oljem, ki je posebej ustvarjena za zelo suhe in poškodovane roke ter dolgotrajno neguje in vlaži kožo rok. Po takšni negi bo koža rok intenzivno navlažena in mehka.

NIVEA krema za roke Intensive Care

 

Vsestransko mandljevo olje – čudežna sestavina?

Mandljevo olje je zelo pogosta sestavina v negovalnih kozmetičnih izdelkih za kožo in lase, saj vlaži, gladi in vrača prožnost. Preprečuje staranje kože in jo pomirja. Bogato je z vitaminom E, kalijem, cinkom, nenasičenimi maščobnimi kislinami in minerali, pa tudi beljakovinami.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si