Ne zamudite – Improvizacijska parodija Evrovizije!

IMPROVIZIJA 2019 – Improvizacijska parodija Evrovizije

26. maja v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma

 

Improvizija 2012 – zmagovalna pesem – foto Maj Pavček

Improvizija je gledališko-glasbena parodija blišča in bede, kot jo pooseblja Evrovizija. Stilsko povsem raznovrstne zasedbe se potegujejo za naslov zmagovalne impro popevke večera. Besedilo in glasba sta prepuščena spontanemu navdihu, naslove popevk določi občinstvo.

 

Nepozaben dogodek povezuje izjemno očarljiv, briljantno uigran in s šalami oborožen voditeljski par, zmagovalno pesem Improvizije pa s »televotingom« izberejo aktivno udeleženi obiskovalci. In brez skrbi – v nasprotju z Evrovizijo, kuhinja tukaj zagotovo bo!

Letos se bo v nedeljo, 26. maja, ob 20.00 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma za prestižni pokal pomerilo 10 žanrsko raznolikih nastopov, ki bodo parodirali evrovizijske nastope desetih držav – od Švedske, Grčije in Ukrajine, pa vse do Vatikana, Izraela in Slovenije.

 

Improvizija 2012 – Ana Maria Mitič in Tomaž Lapajne Dekleva – foto Maj Pavček

 

Prireditev bosta vodila Rok Bohinc in Rahela Klopčič, v vloge pevcev in glasbenikov se bodo podali Luka Korenčič, Nina Sojar Košorok, Tim Kern, Maja Trampuš, Jera Krečič, Aleš Zorec, Ivan Mijačević, Goran Završnik in Luka Korenčič, umetniški vodja predstave pa je Peter Frankl.

V letu 2019 bo Improvizija sicer doživela že svojo 18. izvedbo – začetki projekta segajo v daljne leto 2002, ko je predstava potekala še v prostorih KUD-a France Prešeren. Spektakel je kmalu postal prevelik za trnovsko dvorano, tako da najbolj zabavno popevkarsko tekmovanje pri nas od leta 2008 poteka v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. V sedemnajstih letih se je na odru Improvizije zvrstil cel kup zanimivih performansov, iznajdljivosti improvizatorjev pa je lahko parirala zgolj domišljija gledalcev, saj so v preteklosti določili zanimive naslove skladb, kot so: Izkopala si bom grob (prva zmagovalna popevka), Ljubica, zakaj? Chica, porque? (zmagovalna popevka 2006) in Ustreli mi galeba (zmagovalna popevka 2011).

 

Improvizija 2018 Blena Arena (Tim Kern in Sara Gorše) – foto Maruša Rems

 

Kdo bo letošnji slavni gost?

Improvizija ima tudi tradicijo, da pesem, ki je zmagala leto prej, na prireditvi zapoje znan slovenski glasbeni izvajalec ali performer. Lani je tako zmagovalno skladbo Improvizije 2017 zapel raper Zlatko, letos pa bo lanski zmagovalni komad Javna uprava na Mars zapel priznan slovenski ženski vokal, ki je tudi že stopil na oder Evrovizije! Za katero pevko gre, naj do prireditve ostane skrivnost! Producenta dogodka sta KUD Sokoli Tabor in Cankarjev dom.

In še posebna letošnja novost: ena izmed lanskih skladb, pesem z naslovom Cepci, je letos dobila tudi svojo studijsko podobo. Pesem, ki sta jo zapela Sara Gorše in Tim Kern, glasbo za njo pa je pripravil Tomaž O. Rous (Siddharta) je izšla pri založbi Nika Records in se vrti tudi po radijskih postajah.

 

Facebook: www.fb.com/improvizija

Nakup vstopnic: https://www.cd-cc.si/kultura/gledalisce-in-ples/improvizija-2019

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si