Ne zamudite sladkega novembra na Liburnijski rivieri

November je tisti mesec, ko se narava počasi pripravlja na zimsko spanje, dnevi postajajo krajši, temperature vse nižje. Medtem ko se narava oblači v hladnejše odtenke, se Opatija začne prebujati v svoji sladki preobleki. Marsikdo ne ve, ampak čokolada in Opatija sta že vrsto let neločljivo povezani. To obmorsko mesto se namreč ponaša z lastno proizvodnjo čokolade, zato ne preseneča, da se v mesecu novembru tam odvija ena izmed najokusnejših prireditev – znameniti Festival čokolade. V treh najslajših dneh, ki bodo od 10. do 12. novembra, bodo obiskovalci Liburnijske riviere lahko preizkusili čokoladne izdelke najboljših hrvaških in mednarodnih blagovnih znamk ter razvajali brbončice z edinstvenimi in težko dostopnimi čokoladnimi dobrotami. Čokolada se bo znašla tudi na jedilnikih opatijskih restavracij, v ponudbi mestnih kavarn in v posebej zasnovanih tretmajih spa & wellness centrov. GRAZIA je navdušena!

Letos bo že 17. Festival čokolade

Obiskovalci Liburnijske riviere bodo lahko med 10. in 12. novembrom okusili nešteto vrst domiselnih čokoladnih specialitet, ki bodo to leto predstavljene na novi lokaciji. V pravo slaščičarno se bo kot v starih časih spremenil umetniški paviljon Juraj Šporer, trenutno poznan kot prizorišče umetniških razstav, koncertov in predstav. Tam bo svojo ponudbo čokoladnih dobrot predstavil svetovno znani proizvajalec čokolade iz Avstrije – Zotter Chocolate. Obiskovalci bodo imeli tudi edinstveno priložnost kupiti posebno čokolado Zotter v opatijskem slogu. Prav tako ne smete zamuditi Sejma čokoladne čarovnije v centru Gervais, ki bo osrednja točka Festivala čokolade. Čokolada Zotter bo na voljo tudi v centru Gervais med koncertom Pure Chocolate, in sicer v izvedbi ansambla I Zefirelli. Gre za pravo umetniško delo, ki temelji na kombinaciji glasbe in čokolade, spremlja pa jo igra barv, ki odsevajo značaj glasbenega dela. Med koncertom bodo vsak gib pospremili z izbranimi čokoladnimi poslasticami, ki ustvarjajo edinstveno doživetje najvišjega razreda.

Photo by Petar Kurschner

Okusi sladkega luksuza

V času Festivala čokolade bo prav posebno sladko potovanje na voljo tudi v dveh razkošnih opatijskih hotelih. Za svoje goste so pripravili posebne programe in dogodke, na katerih se bodo lahko seznanili z vrsto sladkih in slanih dobrot z okusi čokolade.

V Hotelu Palace Bellevue, natančneje v kavarni Café Strauss, so za najmlajše pripravili rokodelske delavnice, glavna atrakcija pa bo obsežna razstava o znameniti tovarni čokolade in kakava v Reki, ki velja za eno prvih tovarn čokolade na Hrvaškem in v regiji. Prav tako bo gostom na voljo posebna gastronomska ponudba, ki bo vključevala Burg O’Choco – govejo ličnico, glazirano s čokolado in espressom, aromatizirano vročo čokolado z marshmallow piškoti, čokolatine in čoko martini ter čokoladni brownie s kokosovim čipsom in čoko granolo z arašidovim maslom. Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli DJ Alex Sabatinni, Timeless in duo The Blondes, vsi ljubitelji čokolade pa se boste lahko udeležili tudi ustvarjalnih delavnic izdelovanja čokolade.

V kavarni Café Imperial, ki se nahaja v Heritage Hotel Imperial, bodo gostje lahko uživali v božanskih čokoladnih kombinacijah – tako v hrani kot pijači. Izbirali bodo lahko med čoko takosi, čoko tagliatellami z gozdnimi sadeži in mandljevim ragujem, buritom s svinjino, glazirano temno čokolado ter kakavovim ali avokadovim prelivom in čoko martinijem. Za sladico pa v kavarni priporočajo čoko omako iz sira in aromatizirano vročo čokolado. Vse to v čudovitem vzdušju ob glasbeni spremljavi skupin Cons Acoustica, Sunset duo ter Vanessa & Sergi.

Tako kot si je težko predstavljati zimo brez čokolade, si je težko predstavljati tudi čokolado brez Opatije. V popolni kombinaciji čokoladnega okusa se v Opatiji skriva pravi recept za izvrstno zabavo in sladki vikend, ki ga ne boste nikoli pozabili.

Photo by Petar Kurschner

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si