Neisha predstavlja novo skladbo Vrhovi

14701003_10153426883637609_4117536143600738350_oSkladba Vrhovi je zagotovo ena težje pričakovanih letošnjih novosti domače popularne glasbene scene. Po daljšem glasbenem premoru na radijske valove prihaja nova Neisha s premišljenim in zrelejšim pristopom, ki bo navdušil vse, tudi tiste, ki so najbolj uživali v njenih prvih albumih. S prepoznavnim zvokom klavirja in markantnim vokalom nas izvajalka popelje nazaj k svojim začetkom.

Besedilo, ki ga je napisal Jernej Dirnbek (ustanovni član Mi2), govori o ljubezni med naivnim mladim dekletom in starejšim moškim, ki njeno čistost in mladostno predanost izrablja kot nektar večne mladosti. Kljub tematiki pesem ni otožna, temveč se zateka v domišljijo mladega dekleta, kjer “vrhovi se dotikajo neba”.

Pri snemanju skladbe so sodelovali Mitja Novak (kitara), Miha Koren (kontrabas) in Boštjan Gradišek (bobni). Tudi tokrat pa je bila vloga glasbenega producenta zaupana Dejanu Radičeviću. Večina inštrumentov, tako za skladbo kot tudi za prihajajoči album,  je bila posnetih v živo, na podstrešju hiše, kjer živi Neisha. Podstrešje je v ta namen preuredila v prijetno akustično snemalnico s pridihom domačnosti.

Vrhovi napovedujejo, da bo kmalu dokončana nova plošča, ki bo, tako kot skladba sama, zrel glasbeni izraz Neishe. Ploščo lahko pričakujemo v začetku naslednjega leta, takrat, ko bo narava, in mi skupaj z njo, pripravljena na novo dozo dobre glasbe.

Čakanje na omenjeni album nam bo s singlom Vrhovi krajšal tudi video spot, ki ga Neisha trenutno snema v Trstu in bo premierno predstavljen 7. novembra.
Pesem v celoti lahko slišite na spodnji povezavi:

Foto: K.Marcella

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si