Nekaj samo zanj

Mesec november je zadnja leta zaznamovan z brki, ki so zaščitni znak gibanja MOVEMBER, katerega glavno prizadevanje je opozoriti na bolezni, zaradi katerih moški umirajo prezgodaj. To pa je tudi priložnost za vse grazie, da presenetijo in razvajajo svoje moške.

Čeprav britje navzven deluje povsem enostavno, se večina moških srečuje s številnimi izzivi, še posebej, če imajo zelo debele in čvrste dlake. Izdelki, namenjeni britju, mnogim ne odgovarjajo, saj jih dražijo, povzročajo rdečino, kožo naredijo grobo in brez sijaja.
A kako lahko preprečimo draženje in kožo naredimo neverjetno gladko? Tukaj je nekaj priročnih nasvetov in naravna rešitev za popolno moško britje.


1. Pred britjem se stuširajte

Da bi zmehčali kožo in dlačice ter zmanjšali silo, s katero britvica drsi po koži in najpogosteje povzroči draženje in manjše rane, ki so bolj dovzetne za številne bakterije, je pomembno, da pred britjem odprete pore in omehčate kožo. Najboljši način je umivanje s toplo vodo, še bolje pa je, če se pred britjem odpravite pod vroč tuš. Namreč, nič ne omehča dlak tako učinkovito kot kombinacija tople vode in pare. Med tuširanjem ne pozabite očistiti obraza z nežnim čistilcem za obraz, ki ne vsebuje mila, in učinkovito odstrani umazanijo ter presežek sebuma. Priporočamo tudi nežen piling, ki bo odstranil odmrle celice.

2. Britje naj bo nežno
Raziskave so pokazale, da se nekateri moški brijejo s preveliko silo – britvico pritiskajo na kožo kot velik kos sira na ribežen. Moderne britvice so že zasnovane na način, da delujejo z izjemno majhnim pritiskom, zato lahko pustite, da britvica le nežno zdrsi po obrazu. Ko to ni več mogoče, pa je čas, da britvico zamenjate.

3. Redno menjanje britvice
Življenjska doba britvice je odvisna od gostote brade in pogostosti britja, priporočljivo pa je, da se zamenja najkasneje po štirinajstih britjih. Paziti morate tudi na to, kako ravnate z britvico, saj vse dodatne poškodbe le še zmanjšajo njeno življenjsko dobo. Priporočamo vam, da britvico po britju vedno sperete s toplo vodo in jo shranite v pokončnem položaju.

4. Po britju sledi vlaženje kože
Da bi preprečili draženje kože in rdečino, po britju vedno nanesite balzam za po britju. Če bi pogledali vašo kožo pod mikroskopom, bi videli, da koža ni ravna in gladka, ampak polna malih “dolin in gora”. Bolj kot je koža dehidrirana, bolj je njena površina neenakomerna – navlažena koža pa je veliko bolj gladka in britje poteka bistveno lažje.
Vlaženje pripomore k temu, da koža izgleda bolje, prav tako pa preprečuje njeno prezgodnje staranje. Svetujemo uporabo naravnega vlažilnega izdelka, dvakrat dnevno – po britju in pred spanjem.

5. Izdelka, ki bosta  zagotovila popolno moško britje

Nežen, a učinkovit, hipoalergeni  NUXE men Gel za britje proti razdraženi koži se po nanosu spremeni v razkošno peno in s tem omogoča enostavno in natančno britje brez draženja kože.
Hitro vpijajoči NUXE men Večnamenski balzam po britju v enem samem koraku zmanjšuje razdraženost po britju, kožo intenzivno navlaži ter zmanjša znake utrujenosti in stresa.

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si