Nekoč izčrpana in lačna Taylor: Bila sem obsedena z dietami in telovadbo

Nič več tabu – o motnjah prehranjevanja je treba govoriti na glas!

Četudi večina ljudi ne trpi zaradi klinične motnje prehranjevanja, pa imajo kljub temu številne ženske, slavne ali neslavne, nezdrav odnos do hrane in so s svojim zunanjim izgledom s poudarkom na telesno figuro resno obremenjene. Svojo vrednost in ljubezen do sebe merijo po velikosti oblačil ali številki na lestvici ITM, ki pa, roko na srce, ne pove ničesar o počutju in notranjem zadovoljstvu.

Znanje o prehrani in pomembnosti fizične aktivnosti je dragoceno in zavedanje ter sledenje zdravemu načinu življenja pravtako. Vendar pa je meja med zdravim in obsedenim odnosom zelo tanka in zato osebe, ki trpi za motnjami prehranjevanja, ne stane le fizičnega in duševnega zdravja, temveč tudi socialnega življenja, dobrih odnosov z bližnjimi in lepih trenutkov vsakdanjega življenja.

Marsikdo, ki trpi za omenjeno težavo, bo potrdil, da so čudoviti trenutki preživeti z ljubljenimi osebami in spomini polni dogodivščin, veselja in ljubezni vrednejši od (pre)vitkega telesa in posledično neskončnega občutka lakote.

 

Draga bralka GRAZIE, imej se rada in uživaj življenje, o katerem boš otrokom in vnukom z navdušenjem pripovedovala!

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si