Neobjavljena skladba Toša Proeskega

Te dni mineva deset let od tragične smrti ene največjih glasbenih zvezd našega prostora Toša Proeskega, ob tej priložnosti pa predstavljamo eno njegovih neobjavljenih pesmi Kad voliš.

Gre za skladbo, ki je proslavila makedonsko pevko Karolino Gočevo, a je bila v osnovi namenjena prav preminulemu pevcu. Avtor glasbe in aranžmaja je Mirko Vukomanović, besedilo pa je napisala Snežana Vukomanović, avtorica številnih hitov iz tistega obdobja, ki je ob izidu pesmi povedala: “Pesem, ki se jo spomnimo v izvedbi še ene vrhunske makedonske pevke, je bila prvotno namenjena Tošetu. Njena premiera ob deseti obletnici tragične smrti te legende ima za nas globoko čustveno simboliko, saj so nekateri ljudje tako veliki, da nas nikoli zares ne zapustijo. Izjemno zadovoljstvo čutimo ob tem, ko čarobnost Toševega glasu lahko ponovno predamo publiki.”

Todor Toše Proeski, ljubljenec Balkana, se je rodil 25. januarja 1981 v Prilepu, preminil pa v hudi prometni nesreči 16. oktobra 2007. S svojo glasbo mu je uspelo združiti vse narode bivše Jugoslavije, njegova bogata kariera, v času katere je izdal sedem studijskih albumov, pa je plod edinstvenega talenta in neponovljive energije.
Skladba je čudovita, uživajte ob poslušanju.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si