Nepogrešljiv nasvet za dobro počutje in močan imunski sistem

V najlepših mesecih v letu poskrbite, da bo vaše počutje na vrhuncu!

Temperaturne spremembe, nezdrava prehrana, premalo gibanja in stres hitro oslabijo imunski sistem, katerega naloga je zaščita telesa pred mikroorganizmi. Kako ga lahko okrepimo, da bo učinkovito branil telo pred bakterijami, virusi in drugimi vsiljivci?

 

 

Ni bolj učinkovitega ukrepa za dobro počutje, kot je zdrav življenjski slog. Ta vključuje uravnoteženo prehrano, bogato s sezonsko zelenjavo in sadjem, in redno telesno vadbo. Imunski sistem za normalno delovanje potrebuje tudi dovolj spanca. Alkohol, kajenje in stres pa ga lahko hitro oslabijo.

Za dvig odpornosti in krepitev imunskega sistema se največkrat uporabljajo različni vitamini in minerali, izdelki iz propolisa in matičnega mlečka ter drugi čebelji pridelki.

Propolis se tradicionalno uporablja pri prehladnih obolenjih, okužbah v ustih, grlu in dihalnih poteh, matični mleček pa za krepitev imunskega sistema, še posebej v kombinaciji z vitaminom C. Ta ima namreč pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Laboratorij Arkopharma je razvil inovativno 100 % naravno rastlinsko formulacijo vitamina C na osnovi plodov acerole. Žvečljive tablete Arkovital Acerola 1000 so namreč brez konzervansov in umetnih sestavin. V kombinaciji z ekološko pridelanim matičnim mlečkom Arkoroyal bodo odlična izbira za vaš imunski sistem.

 

This slideshow requires JavaScript.

* Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Izdelki Arkopharma so na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah ter v spletni trgovini www.sophia.si.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si