Nikola Sekulović o avtorskih in sorodnih pravicah v glasbi

Glasbeni posel 2.0

10. junij 2019, 18.00, Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru

 

 

V ponedeljek, 10. junija, se ob 18. uri v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru nadaljuje cikel predavanj Glasbeni posel 2.0, kjer bo na temo avtorskih in sorodnih pravic v glasbi predaval Nikola Sekulović. Predstavil bo osnove pojmov, ki določajo področje avtorskega prava v glasbi in nadaljeval s poglobljeno obravnavo predstavljene tematike, ki zaradi svoje dinamičnosti zahteva nenehno nadgradnjo znanja in izkušenj s tega področja ter neprestan dialog z deležniki, ki jih področje avtorskega prava zadeva.

Nikola Sekulović je glasbenik in član nekaterih najpomembnejših slovenskih glasbenih skupin, hkrati pa promotor in organizator koncertov, strokovnjak za avtorske pravice in druge poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Za sabo ima več kot 2.000 nastopov, 50 albumov ter glasbena dela za več avdiovizualnih produkcij. Kar četrt stoletja je bil dejaven tudi v založništvu in fonogramski industriji, kjer se je v okviru Dallas Records in Mars Music ukvarjal s spremembami poslovnih konceptov po razpadu prejšnjega ekonomskega sistema. Urejal je avtorske pravice za filmsko industrijo in reklamne kampanje, sodeloval je pri organizaciji nekaterih odmevnejših koncertov in glasbenih prireditev, o poslovanju na glasbenem trgu pa predava na nekaterih strokovnih šolah ter na konferencah. Svetuje mnogim glasbenikom in udeležencem na slovenski glasbeni sceni.

Srečanje je del uposabljanja Glasbeni posel 2.0, ki ga organizira SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Muzej za oblikovanje in arhitekturo Ljubljana).

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si