Nina Šušnjara: “Koncept modernosti je že preživet!”


GRAZIINA izvršna in lepotna urednica Katarina M. Bajt v novi GRAZII piše, da Nina Šušnjara “oddaja tako lepo energijo, da nehote začneš na njene kolekcije gledati v čisto novi luči, pa čeprav so ti bile všeč že prej.”

Za aktualno številko GRAZIE je slovenska modna oblikovalka med drugim spregovorila tudi o svojem osebnem stilu in o tem, da si pri ustvarjanju ne želi vplivov od zunaj.

Kakšen je tvoj osebni stil – nosiš svoje kose?
Nosim, velikokrat pa zmanjka časa za to, da bi jih naredila sebi. Moj stil je odraz kolekcije, ki jo trenutno ustvarjam. Čedalje bolj udoben postaja, kajti moje delo ni “glam job”, kot si napačno predstavlja marsikdo. Všeč so mi tudi ulične vibracije, zrasla sem ob RNB-ju, sem bivša plesalka.

Kako se odločaš za barve?
Nisem oboževalka vzorcev in močnih barv. Rada imam črne, bele, sive, pudraste, vse nedefinirane tone. Ne oziram se na to, katere barve so “in”, ne želim si vplivov od zunaj, tudi nisem prisotna na omrežjih in ne gledam televizije, ko ustvarjam. Ta koncept modernosti, naj gre za barvo, model, kos, je že malce preživet, ni preveč dobro biti “moderen”. (Smeh.)

Celoten intervju z Nino Šušnjara ter še z dvema velikima modnima damama, Jeleno Pirkmajer in Majo Ferme, preberite v novi GRAZII.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si