NIVEA: koristni nasveti za ustrezno zimsko nego rok

4Dobre stvari imamo radi vedno pri roki …

Ste vedeli, da kožne celice na rokah po umivanju ali zunanjih vplivih potrebujejo 30 minut, da ponovno vzpostavijo svojo naravno zaščitno bariero?

Roke so najbolj izpostavljen del telesa, posebno pozornost pa si zaslužijo v zimskih mesecih. Na prostem jih moramo zaščititi s toplimi rokavicami, v notranjih prostorih pa so obremenjene z ogrevanim suhim zrakom in pogostim umivanjem rok.

Za ustrezno zimsko nego vam nekaj koristnih in lepotilnih nasvetov ponuja tudi NIVEA:

1. Solni piling za preobremenjene roke
Je koža vaših rok razpokana in ohlapna, utrujena? Vse, kar potrebujete, da bodo vaše roke spet v vrhunski formi, najdete v svoji kuhinji. Za hiter, a zelo učinkovit piling potrebujete mleko in 2 do 3 žličke soli. Sol dajte v skodelico in ji dodajte toliko mleka, da je rahlo prekrita. S to mešanico previdno podrgnite roke. Po pilingu roke temeljito umijte z mlačno vodo in nato obilno nanesite hranilno in mehko kremo NIVEA Smooth Nourishing kremo za roke.3

 

2. Naravna kopel za sprostitev rok
Sproščujoča kopel z ovsenimi kosmiči in oljem je prijetna zlasti za suhe roke. V skledi zmešajte po eno žličko ovsenih kosmičev in oljčnega ali mandljevega olja s toplo vodo. Roke v tej mešanici namakajte približno 10 minut. Nato jih previdno osušite z mehko brisačo in temejito negujte s kremo za roke NIVEA Pure & Natural.

1

3. Masaža za napete prste
Masažni ježki so izvrstni proti utrujenim in napetim prstom. Razgibajte roke in ježka enostavno narahlo valjate sem in tja po dlani ali ga stiskate med dlanmi. To gibanje stimulira refleksne točke na rokah in spodbuja prekrvitev ter tako tudi najbolj utrujene roke naredi spet živahne. Naš nasvet: Blagodejno masažo dopolnite tako, da roke na koncu namažete npr. z NIVEA Anti-Age Q10plus kremo za roke. Če nimate masažnega ježka, lahko uporabite tudi teniško žogico. NIVEA_vp

 

4. Zaščita na vsakem koraku
Ko se ohladi, postane koža na rokah neprijetno napeta, razpokana in hrapava. S padanjem temperature namreč upade tudi tvorba sebuma in maščobe v koži. Naravni zaščitni sloj rok zato potrebuje učinkovito pomoč. Da rok ne boste dodatno obremenjevali, jih ne umivajte z vročo, temveč le z mlačno vodo. Pri pomivanju posode roke zaščitite pred izsušitvijo z gumijastimi rokavicami, ki imajo notranjo plast iz bombaža. Zelo pomembno: Ne pozabite na reden nanos kreme kot je NIVEA Repair&Care SOS.

2

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si