NIVEA: nova linija dezodorantov antiperspirantov Protect & Care

NIVEA_5Objem simpatije, ploskanje med glasbenim koncertom, pomemben sestanek v službi – vsi poznamo situacije, v katerih so naše pazduhe še posebej izpostavljene. Potni madeži so gotovo neprijetna nadloga, pazduha pa je za povrh zelo občutljivo območje, ki ga pogosto težko nadzorujemo.

Ste vedeli, da neprijetne vonjave pod pazduho odpravljajo že od časov starih civilizacij? In da imajo moški povprečno dvakrat večje pazduhe? Odkrijte nekaj presenetljivih dejstev o predelu telesa, ki nam že od nekdaj povzroča nemalo preglavic, obenem pa je v primeru ustrezne nege tudi izvor veliko samozavesti.

1. Pazduhe so dišale že v času starih Egipčanov
Pionirji lepotnih ritualov so prav gotovo Egipčani: ko so med gradnjo piramid želeli zakriti neprijeten telesni vonj, so izumili dišave in jih nanašali pod pazduho. Pozneje so se razvile tudi druge strategije za odstranjevanje neprijetnega vonja pod pazduhami: Grki so se v dišavah kopali, Rimljani pa so namakali oblačila v parfumiranih oljih. Leta 1888 na trg pride prvi dezodorant, ki vsebuje cinkov oksid, šibko protimikrobno sredstvo. Sčasoma so dezodoranti postali bolj prijetni za uporabo – Beiersdorf je na primer leta 1951 uvedel svoje prvo dezodorantsko milo.

2. Moški imajo povprečno dvakrat večje pazduhe
Pazduha pri ženskah pokriva 64,5 cm², pri moških pa 135,5 cm² telesne površine. Njena naloga je ohranjati ravnovesje naše telesne temperature, zato se z neprijetnimi mokrimi madeži, ki jih povzročajo žleze znojnice, ne soočamo le v stresnih situacijah, ampak tudi v vsakdanjem življenju. Medtem ko ekrine žleze znojnice vplivajo na naš videz in povzročijo mokroto, apokrine žleze prizadenejo tudi našo privlačnost zaradi posebnega neprijetnega vonja, ki se pojavi med procesom bakterijske interakcije z znojem.

3. Dlačice pod pazduho: modni faux-pas ali naslednji lepotni trend?
Leta 2014 je frizerka Roxie Hunt zaklicala »Osvobodite svoje pazduhe!« in se s tem uprla konformističnim lepotnim idealom. Tudi nekatere pevke, igralke in druge slavne osebnosti so so v zadnjem času odložile svoje brivnike. Huntova je doslej našla številne sledilke in Instagram so preplavile pofiltrirane fotografije rožnatih, modrih in oranžnih poraščenih pazdušnih dlak. Ne glede na to, ali nam je ta barvni dolgodlaki trend všeč ali ne, pa k sreči negovanim pazduham brez neprijetnega vonja doslej še nihče ni razglasil vojne.

Pazduhe potrebujejo tudi nego
Koža na pazduhah je zelo občutljiva, saj je izpostavljena najrazličnejšim dražečim dejavnikom, kot sta britje ali voskanje. Omejujejo jo tudi obleke, saj vlaga ne more izparevati v zadostni meri in tako je razvoj mikroorganizmov še hitrejši. Koža pod pazduho zato ne potrebuje le dišave proti neprijetnemu vonju, temveč tudi uravnoteženo nego v kombinaciji z visoko učinkovito zaščito.

S 25 leti strokovnega znanja na področju dezodorantov je NIVEA sedaj ponudila izdelke NIVEA Protect & Care. Gre za najbolj negovalen NIVEA antiperspirant, ki združuje 48-urno zaščito z dragocenimi sestavinami kreme NIVEA in njenim edinstvenim vonjem. Ker ne vsebuje alkohola, ne draži kože, obenem pa na njej ustvari prijeten občutek suhosti in mehkobe. Kot pri kremi NIVEA se značilni vonj izraža v treh različnih notah: sveža zgornja nota vsebuje limono in bergamot, negovalno osrčje je cvetlično z jasminom in vrtnico, spodnja nota pa je mehka in nežna, saj vsebuje mošus in sandalovino.

NIVEA Protect&Care antiperspirant dezodorant
Učinkovita 48-urna zaščita brez alkohola vsebuje dragocene negovalne sestavine kreme NIVEA in njen edinstven vonj. Za dolgotrajno svež občutek in mehko, prijetno suho kožo.
Okvirna cena za sprej 150 ml : 3, 48 EUR
Okvirna cena za Roll-up 50 ml : 3,48 EUR

NIVEA_1 NIVEA_2

 

MEN Protect & Care antiperspirant
Edinstvena formula združuje zelo učinkovito, 48-urno zaščito z blago znamke NIVEA in modernim, nevsiljivim in moškim vonjem. 0 % alkohola, ne draži kože.
Okvirna cena za sprej 150 ml: 3,48EUR
Okvirna cena za roll-on 50 ml: 3,48 EUR

NIVEA_4 NIVEA_3

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si