Nizozemska senzacija KOVACS in trikratni nominiranec za grammyja Joshua Redman marca v Ljubljani!

V sklopu serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions v Ljubljano prihajata KOVACS in Joshua Redman s svojim kvartetom. KOVACS bo nastopila v Kinu Šiška 10. marca, Joshua pa 18. marca v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

 

KOVACS

 

V Ljubljano prvič v svoji karieri prihaja Sharon KOVACS, ena največjih nizozemskih senzacij. Z njenim koncertom se začenja spomladanski del serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions.

Sharon, bolj znana zgolj kot KOVACS, je glasbenica in kantavtorica, ki v sebi skriva glas soul legende, publiko pa pritegne predvsem s svojo edinstvenostjo in iskrenostjo. Glasbena javnost jo je spoznala leta 2013, ko se je njena uspešnica “My love” povzpela na vrhove evropskih glasbenih lestvic, z albumskim prvencem “Shades of Black” pa se je leta 2015 zavihtela na top liste v kar 36 evropskih državah, vključno z rodno Nizozemsko, kjer se je kar nekaj časa obdržala na najvišjem, prvem mestu.

 

KOVACS s čustvenim vrtiljakom svoje edinstvene glasbe v Kino Šiška prihaja 10. marca. Vstopnice so na prodaj na vseh prodajnih mestih mojekarte.si.

 

Joshua Redman

 

Joshua Redman pa je sin legendarnega saksofonista Deweyja Redmana in plesalke Renee Shedroff, zato je že od malega srkal vplive različnih glasbenih žanrov in inštrumentov. Pri devetih letih je svoje glasbeno popotovanje začel s klarinetom, potem pa presedlal na tenorski saksofon, ki ga ni izpustil do danes.

Med študijem se je znašel v New Yorku, kjer je globoko zabredel v tamkajšnjo jazzovsko sceno in kmalu posegel po mednarodni nagradi Theloniousa Monka, čemur sta leta 1993 sledili pogodba z založbo Warner Bros in izdaja prvenca, s katerim je bil nominiran za nagrado grammy.

Do danes je izdal dvajset albumov za uveljavljene glasbene založbe, kot sta Warner Bros in Nonesuch, ter sodeloval z imeni, kot so B. B. King, Bill Frisell, Marcus Miller, The Rolling Stones, Herbie Hancock in Stevie Wonder, se zavihtel na nešteto top list najeminentnejših glasbenih časopisov in portalov ter bil kar trikrat nominiran za najprestižnejšo nagrado grammy.

 

Vstopnice so naprodaj v informacijskem središču Cankarjevega doma in pri vseh pooblaščenih prodajalcih mojekarte.si.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si