Noč čarovnic med grafikami Marca Chagalla

Zadnji dan razstave grafik marca chagalla bo ogled za vse brezplačen, razstava pa bo odprta do polnoči!

Lendava – Razstava Grafik Marca Chagalla z naslovom Stvarjenje in Biblija, ki je v  Galeriji – Muzeju Lendava (GML) na ogled že vse od meseca maja, in v okviru katere je na ogled kar 135 grafik izjemno plodovitega opusa enega najvidnejših in samosvojih slikarjev 20. stoletja, zapira svoja vrata. Ker se bližajo prazniki in dela prosti dnevi, so se v GML odločili, da podarijo vsem, ki bi si želeli razstavo ogledati zadnji dan, 31. 10., med 18.00 in 24.00, brezplačni ogled. Na ta dan bo potekalo tudi zadnje strokovno vodstvo po razstavi, ki ga bo vodil  umetnostni zgodovinar in kustos GML Atilla Pisnjak in bo prav tako brezplačno. Ob 19.00 bo  potekalo strokovno vodstvo  v slovenskem, ob 20.00 pa v madžarskem jeziku.-

Ogled razstave grafik vrhunskega umetnika Marca Chagalla brez vstopnine v GML, 31. oktobra, med 18.00 in 24.00.

Z razstavo Chagallovih grafik v GML nadaljujejo že tradicionalni cikel razstav Velikani svetovne likovne umetnosti, ki na lendavski grad vsako leto privabi številne ljubitelje umetnost iz Slovenije in tujine. Lani si je tako razstavo grafik Salvadorja Dalija ogledalo okoli 20.000 obiskovalcev, kar pomeni, da je bila najbolje obiskana razstava v Sloveniji, letos pa naj bi bile številke še višje.

Seveda se z zaprtjem razstave Marca Chagalla ne zapirajo vrata galerije, prav nasprotno, v okviru cikla Velikani likovne umetnosti za prihodnje leto napovedujejo kar dve veliki razstavi, že v novembru pa se obetajo trije zanimivi dogodki.

Tako bo 9. novembra v galeriji lendavskega gradu odprtje likovne razstave zmagovalnega tandema lanskega LindArta –  predstavili se bosta Maša Mlinarič in Ivana Bajcer. Temu bo 16. novembra sledilo odprtje razstava bronastih skulptur, nastalih na 46. mednarodni likovni koloniji Lendava-odlivanje v bron, ki je potekala konec letošnjega poletja in je zbrala kopico priznanih domačih in tujih kiparjev. Umetnine se bodo pridružile stalni razstavi skulptur, ki so nastale na vseh dosedanjih kolonijah, svoj prostor pa so našle v razstavnem prostoru na podstrešju lendavskega gradu.  Istega dne, 16. novembra,  pa bodo v lendavskem mestnem parku javnosti predali skulpture, nastale na letošnji likovni koloniji LindArt, ki so se je udeležili mladi kiparji in njihovi mentorji iz akademij univerz v Ljubljani, Budimpešti, Pecsu in Zagrebu.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si