Nota oud – trenutno najbolj priljubljena sestavina v svetu parfumerstva


Oud, poznan tudi kot tekoče zlato, še naprej v šahu drži nosove svetovno znanih parfumerij. Že tisočletja je zelo cenjen, z njegovo pomočjo so tudi trgovali; kot edinstvena sestavina še vedno velja za eno najbolj razkošnih, kar se jih uporablja v parfumerstvu. Odkrijte njegove skrivnosti!

Ustvarjanje not oud
Oud, les drevesa agar (Kitajska) ali les aloe (Indija), je aromatična, razkošna smola drevesa agar, ki raste v gozdovih severovzhodne Indije, Butana in jugovzhodne Azije. Nastane, ko se drevo brani pred napadom gobe Phialophora parasitica. Ker se to dogaja poredko, je sestavina še toliko bolj dragocena.


Kakšen vonj ima?

Oud diši … naravnost božansko! Njegova topla, prefinjena kompozicija združuje sladkobo z balzamičnimi, lesnimi notami. Na vzhodu ga dobro poznajo, v zadnjem času pa postaja izredno priljubljen tudi v zahodnem parfumerskem svetu.


Vsi obrazi vonja oud
Poznan je po svojih zdravilnih lastnostih, eterično olje z vonjem oud pomaga pri boju s kašljem in prehladi, pozitivno učinkuje tudi na dihalni in prebavni sistem. Njegove pomirjujoče, uravnotežene učinkovine se pogosto uporabljajo tudi v aromaterapiji. Eterično olje z vonjem oud je eden najmočnejših afrodiziakov ter tudi simbol gostoljubnosti.
Ta skrivnosti vonj lahko doživite z z Oriflamovo Women’s Collection Mysterial Oud in Men’s Collection Intense Oud toaletno vodo.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si