Nov gel za obraz in telo za zmanjševanje nepravilnosti

 La Roche-Posay znamka, ki jo priporočajo dermatologi predstavlja nov izdelek v kultni Effaclar liniji za kožo, ki ima težave z aknami. Nov Effaclar micro-peeling gel za čiščenje kože dolgotrajno deluje na zmanjšanje nepravilnosti in preprečuje njihov ponovni nastanek, primeren pa je tako za za obraz in tudi telo.

Dermatologi opažajo, da je neupoštevanje predpisanega tretmaja nege ena izmed glavnih težav, s katero se srečujejo v boju proti aknam, posebej ko gre za najstnike, ki nočejo čakati na rezultate in hitro izgubijo upanje. Prav zato je učinkovitost izdelkov za kožo, ki je nagnjena k aknam, zelo pomembna. Preprečevanje poslabšanja nepravilnosti na koži in zagotavljanje dolgotrajnih rezultatov nege lahko prispeva k zmanjšanju vpliva aken na kakovost življenja. 

Visoka koncentracija aktivnih sestavin z delovanjem, ki je podobno delovanju pilinga

Effaclar micro-peeling gel vsebuje najvišjo koncentracijo salicilne kiseline (2 %) med vsemi izdelki linije La Roche-Posay Effaclar. Salicilna kislina skupaj z aktivno sestavino LHA iz por odstrani odmrle celice in tako zgladi teksturo kože. Salicilna in LHA kislina poleg lušcilnega delovanja (pilinga) dolgoročno pomagata ublažiti nepravilnosti in pigmentne lise. Sredstvo za čiščenje vsebuje tudi cink, sestavino, ki pomaga pri uravnavanju izločanja sebuma, ter glicerin za kar največje ugodje pri nanosu.

Učinkovito deluje na kožo na hrbtu in prsih, ki je nagnjena k aknam

Še posebej težko je zmanjšati nepravilnosti na telesu, saj je tam koža petkrat debelejša kot na obrazu. Poleg tega je dostop do nepravilnosti na telesu težji, posebej če gre za nepravilnosti na hrbtu. Mozolji na telesu prizadenejo kar dve tretjini oseb s kožo, nagnjeno k aknam. Zaradi visoke koncentracije sestavin za piling Effaclar micro-peeling gel deluje kot sredstvo za mikropiling, ki vidne rezultate zagotovi že po prvi uporabi.

Toleranca preizkušena na mastni koži, nagnjeni k aknam

Tako kot vsak izdelek znamke La Roche-Posay je tudi Effaclar micro-peeling gel za zagotovitev kar najboljše tolerance preizkušen na najobčutljivejših tipih kože, vključno s kožo, nagnjeno k aknam. Zaradi zaščite kožne pregrade je ustvarjen glede na fiziološko pH-vrednost.

Visoka učinkovitost sredstva za čiščenje po tednu dni uporabe na mozoljih (–51 %), ogrcih (–16 %), celo na pigmentnih madežih (–57 %), je dokazana v štiritedenski raziskavi pod nadzorom dermatologa. Dva tedna po prenehanju uporabe je izdelek še naprej učinkovito omejeval nastanek mozoljev in ogrcev.

Rezultati zvenijo res ohrabrujoče kajne? Seveda pa ne smemo pozabiti, da ima rutina čiščenja in nege kože velik vpliv na samo učinkovitost tretmana, še posebaj kadar govorimo o mastni koži, ki je nagnjena k aknam. Naša disciplina ima zato velik vpliv na učinkovitost nege. In pravilna nega kože, ki je nagnjena k aknam se začne s čiščenjem kože, kjer je potrebno tudi telesa, za kar priporočamo novi Effaclar micro-peeling gel. Po samem čiščenju kože sledi nega, priporočamo Effaclar DUO (+) gel–kremo, ki je prijetne teksture in učinkovito deluje proti nepravilnostim. In v kolikor ste v dvomu, kateri izdelek v liniji Effaclar je primeren za vaš tip mastne kože in nepravilnosti priporočamo, da preizkusite Effaclar Spotscan aplikacijo, ki je bila razvita s pomočjo dermatologov zato zagotavlja strokovno analizo in nasvet v zvezi z aknami in ostalimi nepravilnostmi na koži. 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si